Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Τυρνάβου λόγω παγετού

Με συνεχή επαφή ο Δήμος Τυρνάβου και οι Διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων κατέγραψαν την πραγματική κατάσταση των σχολείων.
Όπου χρειάστηκε σε τρεις-τέσσερις περιπτώσεις έγιναν ρίψεις αλατιού σε παγωμένα σημεία στις αυλές και στον περιβάλλοντα χώρο των σχολείων. Διαπιστώθηκε ότι τα συστήματα κεντρικής θέρμανσης λειτουργούν χωρίς κανένα πρόβλημα στο σύνολο των σχολικών μονάδων.
Όμως η ύπαρξη παγετού και η επιδείνωση των καιρικών φαινομένων, που αναμένεται για αύριο Τρίτη 08/01/2019, θα έχει ως αποτέλεσμα να μην λειτουργούν οι εξωτερικές βρύσες, όπως και οι χώροι υγιεινής, τουαλέτες σε αρκετά σχολεία. Προβλήματα σε σχέση με διαρροές στα υδραυλικά δίκτυα δεν διαπιστώθηκαν, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν θα εμφανιστούν, όταν πλέον δεν θα υπάρχει παγετός.
Ο Δήμαρχος Τυρνάβου, εκτιμώντας την αναγκαιότητα να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, αποφάσισε την Τρίτη 08/01/2019 να παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Τυρνάβου..