ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ειδήσεις από Τύρναβο, Αμπελώνα, Λάρισα

τυρναβος

Ηχηρή παραίτηση Ξηρομερίσιου από τη ΔΗΜΤΟ ΝΔ Τυρνάβου λόγω Αν. Ψύρρας.


«Λευκός καπνός» βγήκε χθες το μεσημέρι στο Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου, στην τριπλή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε για τέταρτη φορά και αφορούσε στην έγκριση Τεχνικού Προγράμματος Έργων Δήμου Τυρνάβου, οικονομικού έτους 2019, την επιστροφή πάγιας προκαταβολής και την απαλλαγή υπολόγου διαχείρισης πάγιας προκαταβολής, την ψήφιση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2019 και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης οικονομικού έτους 2019.

Μετά από πολλαπλές άκαρπες συνεδριάσεις τη λύση έδωσε και φέτος η επικεφαλής της ελασσόνος μειοψηφίας και π. δήμαρχος Αμπελώνα κ. Αναστασία Ψύρρα. Η κ. Ψύρρα ανέπτυξε τις θέσεις της λέγοντας ότι μετά από τόσες άκαρπες ψηφοφορίες θα πρέπει τελικά να βρεθεί λύση ώστε ο Δήμος να συνεχίζει να λειτουργεί αρμονικά. Με την άποψη της κ. Ψύρρα διαφώνησε ο σύμβουλος της παράταξής της κ. Ανδρέας Γιαννόπουλος, ο οποίος καταψήφισε και εκ νέου τον προϋπολογισμό.

Τύρναβος, Λάρισας, Ελλάδα, 40100

Έτσι με τη θετική ψήφο της κ. Ψύρρα τα παραπάνω θέματα υπερψηφίστηκαν με ψήφους 14 – 13. Αρνητικά ψήφισαν οι παρατάξεις των Νίκου Μαλάκου, Στέλιου Ροντούλη, Στέλιου Χατζηκράχτη και οι τρεις ανεξάρτητοι κ. Αλ. Χατζηκρανιώτης, Δημ. Κουτσίνας και Μάριος Ρίζος.

Ο ΑΝΔΡ. ΞΗΡΟΜΕΡΙΣΙΟΣ

Χθες στην «Ε» ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ανδρέας Ξηρομερίσιος με την ιδιότητα του στελέχους της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Τυρνάβου έκανε την εξής δήλωση:

«Σήμερα (χθες) η επικεφαλής του συνδυασμού «Διαδημοτική Συνεργασία» κ. Αναστασία Ψύρρα, η οποία στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είχε υποστηριχθεί επίσημα από τη Νέα Δημοκρατία, υπερψήφισε τον προϋπολογισμό του κ. Σαρχώση, ενός δημάρχου που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είναι γνωστό σε όλους, είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά που η κ. Ψύρρα και ο συνδυασμός της δίνει το «φιλί της ζωής στον κ. Σαρχώση, ο οποίος έχει απωλέσει τρεις δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του και οι οποίοι συνεχώς καταψηφίζουν τον προϋπολογισμό που ως δήμαρχος εισηγείται.

Με άλλα λόγια, η κ. Ψύρρα και ο συνδυασμός της εκθέτουν τον κόσμο της Ν.Δ. που τους εμπιστεύτηκε και τους υποστήριξε την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση του 2014. Προσωπικά, ως Νεοδημοκράτης και ως μέλος της ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Τυρνάβου δεν μπορώ να ανεχτώ έναν τέτοιο εμπαιγμό. Με προσβάλλει ως άνθρωπο, ως επιστήμονα και ως πολιτική οντότητα.

Προκειμένου, λοιπόν, να προασπίσω την αξιοπιστία και την εντιμότητα του κόσμου της Ν.Δ. είμαι υποχρεωμένος να δημοσιοποιήσω, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, την αποχώρησή μου από τη ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Τυρνάβου και καλώ όλα τα άλλα εμπλεκόμενα μέλη της ΔΗΜΤΟ να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να πράξουν τα δέοντα.

Έχω τη συνείδησή μου καθαρή και προχωρώ στο ξεκαθάρισμα και της προσωπικής μου πολιτικής θέσης, γιατί δεν θέλω επ’ ουδενί να πληγεί το ηθικό κύρος της Ν.Δ. στον Τύρναβο».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Πηγή: www.eleftheria.gr

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας

Pin It on Pinterest