Παγετός και χιόνια και στα πεδινά

Καιρός


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3-4/1/2019
———————————————————————-
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ -ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ:
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΠΥΚΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ,ΤΙΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ!
ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΟΛΙΚΗ ΧΙΟΝΟΣΤΡΩΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΚΑΜΠΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ.
ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ.
ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΚΟ ΨΥΧΟΣ.
———————————————————————
ΠΕΜΠΤΗ 3-1-2019

ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ,ΑΡΧΗΣ ΓΕΝΟΜΕΝΗΣ, ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΕ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΥΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΤΕΡΑ.
ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΟΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ.
ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ ΑΡΧΙΚΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΑΛΛΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΒΡΟΧΗ Η ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ , ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ.
ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΟΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΣΤΑ 100-200 ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΣΕ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΩΝ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΑΝΕΜΩΝ(ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΕΣ).
ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΟΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ.
Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥΣ 1-2 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟΥΣ 4-6 ΒΑΘΜΟΥΣ ΜΕ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ.
ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΑΠΟ ΒΔ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΩΣ ΜΕΤΡΙΟΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ Β-ΒΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΑΡΧΙΚΑ 3-4 ΜΠΟΦΩΡ ΣΕ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ 7 ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ 8 ΜΠΟΦΩΡ.
——————————————————————————–
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4-1-2019

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΤΡΙΑΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ,ΕΝΩ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΕΣ.
ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΩΣ ΜΕΤΡΙΟΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ 5 ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΩΡ.
Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΛΙΚΟΣ ΠΑΓΕΤΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΣΑΛΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ.
—————————————————————————–
ΠΙΘΑΝΑ ΥΨΗ ΧΙΟΝΟΣΤΡΩΣΗΣ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΣΤΙΣ ΘΕΣΣΑΛΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ
—————————————————————————-
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ-ΕΛΑΣΣΟΝΑ-ΦΑΡΣΑΛΑ 20-30 cm
TΡΙΚΑΛΑ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ 15-25 cm
ΛΑΡΙΣΑ 10-20 cm
ΒΟΛΟ 5-15 cm


Meteolarissa


κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, googlePin It on Pinterest