Ο Τύρναβος τίμησε τον πολιούχο Αγιο Γεδεών

ΤΥΡΝΑΒΟΣ

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια τίμησε τον πολιούχο του Οσιομάρτυρα Γεδεών η πόλη του Τυρνάβου χθες ημέρα Κυριακή 30/12/18, παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, εκπροσώπων του Κοινοβουλίου, του αντιπεριφερειάρχη, του δημάρχου Τυρνάβου και άλλων αρχών καθώς και πλήθους κόσμου.

Επίκεντρο του εορτασμού ο μεγαλώνυμος ναός του Αγίου στον Τύρναβο, όπου ευρίσκεται ο τάφος και η χαριτόβρυτος αγία του κάρα.

Στις 8 το πρωί πραγματοποιήθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος ενώ συλλειτουργησαν οι Μητροπλίτες Γρεβενών κ. Δαβίδ και Λαρίσης κ. Ιερώνυμος ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο.

Μετά τη Δοξολογία ακολούθησε λιτάνευση της Τιμίας Κάρας και της Ιερής εικόνας του Αγίου και αρτοκλασία στην Κεντρική πλατεία της πόλης, παρουσία των τοπικών αρχών και εκατοντάδων πιστών. Στη σύντομη προσλαλιά του ο κ. Ιερώνυμος κάλεσε άπαντας να προσεύχονται στον Άγιο, ο οποίος ανταποδίδει την τιμή σε όλους όσοι τον τιμούν ειλικρινώς και παρουσίασε στο χριστεπώνυμο πλήρωμα τους δύο νέους εφημερίους του Μητροπολιτικού Ναού της Παναγίας Φανερωμένης Τυρνάβου, τον Αρχιερατικό επίτροπο π. Βησσαρίωνα Μπλέτσα και τον π. Γεδεών Μαντά, ευχόμενος εις αμφοτέρους να εργαστούν για το καλό της τοπικής μας Εκκλησίας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ

ΤΥΡΝΑΒΟΣ

ΤΥΡΝΑΒΟΣ

ΤΥΡΝΑΒΟΣ

ΤΥΡΝΑΒΟΣ

ΤΥΡΝΑΒΟΣ

ΤΥΡΝΑΒΟΣ

ΤΥΡΝΑΒΟΣ

ΤΥΡΝΑΒΟΣ

ΤΥΡΝΑΒΟΣ

ΤΥΡΝΑΒΟΣ

.

 

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest