Η Α’ ΑΓΙΟΛΟΓΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΔΕΩΝ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Η Α’ ΑΓΙΟΛΟΓΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΔΕΩΝ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Η Α’ Αγιολογική ημερίδα στον Τύρναβο προς τιμήν του Αγίου ενδόξου οσιομάρτυρος Γεδεών του Καρακαλληνού πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος τέλεσε τον αγιασμό της ενάρξεως ενώ οΔιευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του Ποιμενάρχου μας, ελλογιμώτατος Καθηγητής κ. Σωτήριος Μπαλατσούκας καλωσόρισε τους εισηγητές, τους Άρχοντες του τόπου και όλους τους ευσεβείς χριστιανούς.
Ο Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου ανέγνωσε το μήνυμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου του Β´, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός και ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης. Ακολούθησαν οι εισηγήσεις των τριών εξαίρετων ομιλητών.
Ο π. Παρθένιος ανέπτυξε το θέμα «Οσιομάρτυς Γεδεών – μοναχισμός και μαρτύριο», για να ακολουθήσει ο κ. Αλέξανδρος Αλεξάκης με το θέμα του «Ο Άγιος Γεδεών βάσει των πηγών της εποχής και των μεταγενεστέρων», ενώ τις ομιλίες έκλεισε η κ. Σουλτάνα Λάμπρου με το θέμα της «Μαρτυρία περί Μαρτύρων».
Στο τέλος ο Ποιμενάρχης μας κ. Ιερώνυμος έκλεισε αυτή την όμορφη επιστημονική ημερίδα ευχαριστώντας όλους όσοι κοπίασαν για να έλθει εις πέρας η εκδήλωση ενώ τόνισε ότι ο Άγιος Γεδεών με το μαρτύριο του απέδειξε τη ζωντανή παρουσία της πίστης μας μέσα στην κοινωνία και κάλεσε όλους τους παρευρισκομένους να γίνονται καθημερινά μάρτυρες της Ορθοδοξίας.
Ακολουθήστε τα Τυρναβίτικα Νέα  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

30712123 10215640817554664 584629350603685888 n 1 - Η Α’ ΑΓΙΟΛΟΓΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΔΕΩΝ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ
Τύρναβος