Ο Τύρναβος τιμά τον πολιούχο Άγιο Γεδεών

τυρναβος


Την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου εορτάζει η Εκκλησία την μνήμη του Νεομάρτυρος Αγίου Γεδεών, ο οποίος φέτος συμπληρώνει διακόσια χρόνια από το μαρτύριό του (1818-2018) και με την ευκαιρία αυτή θα λάβουν χώρα πλούσιες λατρευτικές εκδηλώσεις, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:
Σάββατο 29 Δεκεμβρίου στις 6.00μ.μ: Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ.
Κυριακή 30 Δεκεμβρίου στις 7.30π.μ: Όρθρος και Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Γεδεών, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ. Παύλου και εν συνεχεία στις 10.45π.μ η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και της χαριτοβρύτου Κάρας του Αγίου Γεδεών στην Κεντρική Πλατεία του Τυρνάβου, με την συμμετοχή του Ιερού κλήρου, των Αρχόντων του τόπου και του ευσεβούς λαού.
Κυριακή 30 Δεκεμβρίου (απόγευμα) στις 6.00μ.μ: Μουσική Εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου με τη συμμετοχή της χορωδίας της Βυζαντινής Σχολής της Ιεράς Μητροπόλεως μας, της Φιλαρμονικής του Δήμου Τυρνάβου και την παρουσίαση του βιβλίου «Οι εκκλησίες της νέας Ιερουσαλήμ».Α΄ Αγιολογική Επιστημονική Ημερίδα στον Τύρναβο

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ο Νεομάρτυς Άγιος Γεδεών Διακόσια έτη από το μαρτύριό του (+1818 – 2018)» που διοργανώνει ο η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης & Τυρνάβου και ο Δήμος Τυρνάβου θα πραγματοποιηθεί η Α΄ Αγιολογική Επιστημονική Ημερίδα, το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 11:00π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου.

Εισηγητές:
1. Ιερομ. π. Παρθένιος (Εκπρόσωπος Ιερᾶς Μονής Καρακάλλου Αγίου ‘Ορους), με θέμα: «Οσιομάρτυς Γεδεών – μοναχισμός και μαρτύριο».
2. Δρ. Αλέξανδρος Αλεξάκης, Καθηγητής Τμήματος Φιλολογίας, Φιλοσοφικής Σχολής Ιωαννίνων, με θέμα: «Ο Άγιος Γεδεών βάσει των πηγών της εποχής και των μεταγενεστέρων».
3. Δρ. Σουλτάνα Λάμπρου, Αν. Καθηγήτρια Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ., με θέμα: «Μαρτυρία περί Μαρτύρων».

Την Ημερίδα θα συντονίσει ο Δρ. Σωτήριος Μπαλατσούκας, Καθηγητής Αγιολογίας, Διευθυντής Ιδιαιτέρου Γραφείου Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.

 

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest