22 Ιανουαρίου 2022

Τυρναβίτικα Νέα

Ειδήσεις από Τύρναβο, Αμπελώνα, Λάρισα

Στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας οι εκπρόσωποι των φορέων των Σαρακατσαναίων

περιφερεια θεσσαλιας

Τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων Γιώργο Μουτσιάνα, τον πρόεδρο του Συλλόγου Σαρακατσαναίων ν. Λάρισας «Ο Κατσαντώνης» Παναγιώτη Κατσαρό και τα μέλη των ΔΣ υποδέχτηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά στη διοργάνωση στη διήμερη εκδήλωση με τίτλο «Βασ(ι)λοκλούρα – Μπουκβάλα 2019» που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα στις 12 και 13 Ιανουαρίου.


Οι εκπρόσωποι των συλλόγων των Σαρακατσαναίων ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για τη στήριξη που παρείχε για τη διοργάνωση.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην παράδοση, η οποία αποτελεί μια σημαντική πτυχή του πολιτισμού μας, που δίνει τη δυνατότητα της επικράτησης του Δικαίου πάνω στη Δύναμη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποιοι είμαστε και πρέπει να στραφούμε μέσα στην εθνική μας ψυχή και να βρούμε τα κατάλληλα εργαλεία για παραγωγική αντίσταση.Ο Σύνδεσμος Σαρακατσαναίων συμβάλλει στη διατήρηση της παράδοσης από γενιά σε γενιά ενώνοντας το χθες με το σήμερα και το αύριο. Στηρίζουμε τις προσπάθειες των συλλόγων και των φορέων για τη διατήρηση των εθίμων και των παραδόσεων του λαού μας.».

περιφερεια θεσσαλιας

τυρναβος, google

κατσάνης, youtube.com


Pin It on Pinterest