Λαϊκό γλέντι διοργάνωσε η ΚΟΒ Τυρνάβου του ΚΚΕ

Λαϊκό γλέντι διοργάνωσε η ΚΟΒ Τυρνάβου του ΚΚΕ

Λαϊκό γλέντι διοργάνωσε η ΚΟΒ Τυρνάβου του ΚΚΕ το βράδυ της Παρασκευής 14 Δεκέμβρη.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ

Χαιρετισμό έκανε ο Νίκος Μπαντόγιας, μέλος της ΤΕ Υπαίθρου, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». 

Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι
Το ΚΚΕ συμπλήρωσε πριν λίγες ημέρες 100 χρόνια από τη ίδρυσή του. Έναν αιώνα αγώνων και θυσιών, παραμένοντας όμως στην πραγματικότητα το πιο σύγχρονο σε ιδέες και πολιτική πρόταση κόμμα, που μπορεί να απαλλάξει την εργατική τάξη, τους μικρούς αγρότες και ΕΒΕ, από τα βάσανα της φτώχειας, της ανεργίας, των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της προσφυγιάς, γιατί είναι το μόνο που παλεύει για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και την οικοδόμηση της νέας σοσιαλιστικής-κομμουνιστικής κοινωνίας.
Στην 100χρονη πορεία του, αποτέλεσε και αποτελεί τον ακούραστο οργανωτή της πάλης της εργατικής τάξης, των μικρών αγροτών και ΕΒΕ για τα δικαιώματά τους, της πάλης ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τη συμμετοχή της Ελλάδας σ’ αυτούς. Ενάντια στις φασιστικές δικτατορίες. Δημιουργός, αιμοδότης και καθοδηγητής του τιτάνιου αγώνα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Καθοδηγητής στην κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης, μέχρι σήμερα στη χώρα μας, στον ένοπλο αγώνα του ΔΣΕ, που είχε μεγάλη πολιτική και ηθική σημασία, με τους κομμουνιστές αλύγιστους στο εκτελεστικό απόσπασμα, στις φυλακές, στις εξορίες, απέναντι στους ντόπιους μοναρχοφασίστες και τους Αγγλοαμερικάνους ιμπεριαλιστές που ήθελαν να υποτάξουν το λαό στα συμφέροντα τους.
Σ’ αυτήν την 100χρονη αγωνιστική πορεία του ΚΚΕ, οι εργάτες και οι φτωχοί αγρότες του Τυρνάβου, είχαν την ιδιαίτερη συμβολή τους, τροφοδοτώντας μαζικά τις γραμμές του εργατικού και αγροτικού κινήματος, του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, του ΔΣΕ και φυσικά του ΚΚΕ, με εκατοντάδες μέλη και στελέχη.
Το ΚΚΕ έμεινε όρθιο 100 χρόνια, παρά τους διωγμούς και την παρανομία, την ίδια ώρα που μια σειρά αστικά κόμματα, διαλύονταν, για να γεννηθούν άλλα, με νέα πρόσωπα, αλλά με εξίσου αντιλαϊκές πολιτικές.
Έχουμε χρέος να συνεχίσουμε να βαδίζουμε αυτό το δρόμο του ταξικού αγώνα σταθερά και πάντα μπροστά. Πιστοί στην υπόθεση της επανάστασης και του σοσιαλισμού, που είναι αντικειμενική αναγκαιότητα όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά παγκόσμια, παρά την προσωρινή ανατροπή της οικοδόμησης της νέας σοσιαλιστικής κοινωνίας την περίοδο 1989-91.

Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι
Σήμερα φαίνεται καλύτερα πόσο δίκαιο είχε το ΚΚΕ, όταν εξηγούσε ότι η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, δεν θα αλλάξει την αντιλαική πολιτική και αρνήθηκε να μπει στην κυβέρνηση. Σκεφθείτε τι ζημιά θα έκανε στο λαό και στο κίνημα, αν έμπαινε σ’ αυτή ή όποια άλλη αστική κυβέρνηση, που υπηρετεί τους καπιταλιστές, την Ε.Ε, το ΝΑΤΟ. Ποιος θα πάλευε για την υπεράσπιση του λαού, για να ανοίξει ο δρόμος για την εργατική εξουσία;
Η μεγάλη προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα, είναι ότι με τη μάσκα της δήθεν αριστερής κυβέρνησης πήρε σκληρά μέτρα, που η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ, δυσκολεύονταν και μετέτρεψε, αξιοποιώντας την πολυγλωσσία του οπορτουνιστή και την στήριξη του συστήματος, δραστήριους αγωνιστές σε απογοητευμένους και παθητικούς ανθρώπους. Σ’ αυτόν το ρόλο ήθελαν να στριμώξουν και το ΚΚΕ, όσοι χρόνια προσπαθούν να το διαλύσουν ή να το ευνουχίσουν, μετατρέποντας το σε ένα κόμμα στήριγμα του συστήματος.

Το τελευταίο διάστημα τα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, “δίνουν ρέστα” σε αυτό που έχουν ειδικευτεί, την κοροϊδία και την απάτη. Μας λένε ότι πρέπει να γιορτάζουμε γιατί μπήκαμε στην μεταμνημονιακή εποχή. Δηλαδή να γιορτάζουμε, γιατί διατηρούν τους 700 εφαρμοστικούς νόμους των 3 μνημονίων, που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Την αυξημένη επιτροπεία και τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060.
Γι’ αυτά μόνο το κεφάλαιο μπορεί να γιορτάζει. Γιατί τα μνημόνια, που ζουν και βασιλεύουν, είναι εργαλεία, που του εξασφαλίζουν ανάκαμψη της κερδοφορίας του.

Έχουν το θράσος να λένε πως τώρα “σώζουν τις συντάξεις, μειώνουν την ανεργία, αποκαθιστούν τις αδικίες”!
Αλήθεια, ποιες συντάξεις σώζουν; Αυτές που έχουν κοπεί όχι 1, αλλά 21 φορές τα τελευταία χρόνια από τον ΣΥΡΙΖΑ, και προηγούμενα από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ;
Ξεχνάνε ότι με το 3ο μνημόνιο, αύξησαν την παρακράτηση στον κλάδο υγείας στις κύριες, από το 4% στο 6% και στις επικουρικές από 0% σε 6%;
Ότι προχώρησαν σε αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67;
Ότι μείωσαν κατά 20% τις κατώτερες συντάξεις σε όσους νέους συνταξιούχους δεν συμπληρώνουν τα 67;
Ότι επέβαλαν την κατάργηση του ΕΚΑΣ;
Καμιά σύνταξη δεν έσωσαν. Με το νόμο Κατρούγκαλου άρχισε η περικοπή των επικουρικών, αλλά και των κύριων συντάξεων για όσους βγαίνουν στη σύνταξη μετά τον Μάη του 2016 και η αναβολή τώρα της μείωσης και για τους παλιούς συνταξιούχους έγινε για προεκλογικούς λόγους και θα έρθει αργότερα.
Οι συντάξεις του ΟΓΑ, πήγαν από 460 στα 320 ευρώ, με τον νόμο Κατρούγκαλου.
Το αντίμετρο της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, δεν θα έχει καμιά ελάφρυνση για το 90% των αγροτών, που θα εξακολουθεί να πληρώνει παραπάνω εισφορές από ό,τι πλήρωνε πριν τον νόμο Κατρούγκαλου.

Ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2019 που ψηφίζεται την ερχόμενη Τρίτη 18/12 και πρέπει να απαντήσουμε με μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση του ΕΚΝΛ στις 7 μ.μ, στην Κ. Πλατεία της Λάρισας, διατηρεί όλους τους παλιούς άμεσους και έμεσσους βαρείς φόρους και φέρνει νέα βάρη στις πλάτες μας, 1 δις. ευρώ.
Μειώνει τη δαπάνη για τις συντάξεις -275 εκ. ευρώ, για τα ασφαλιστικά ταμεία -935 εκ., -63 εκ. για τα επιδόματα ανεργίας, ενώ αυξάνεται -191 εκ., το κονδύλι για επιδότηση εργοδοτών για ολιγόμηνες προσλήψεις πάμφθηνου εργατικού δυναμικού, διαιωνίζει τις ελλείψεις στα νοσοκομεία λόγω της νέας μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης -65 εκ., το ίδιο στα σχολεία, -740 εκ. στους δήμους που σε πολλούς πλέον τα ίδια έσοδα από ανταποδοτικά τέλη και φόρους, ξεπερνούν την κρατική χρηματοδότηση, για να βγαίνουν έτσι τα ματωμένα πλεονάσματα και τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου και κατά τα άλλα καμώνεται ο δήμαρχος και ο περιφερειάρχης ότι είναι με το λαό.
Η αναβολή προσωρινά της νέας μείωσης των παλιών συντάξεων που έχουν μειωθεί άλλες 21 φορές τα τελευταία χρόνια, γιατί έχουμε μπροστά εκλογές, θα προέλθει από την περικοπή δαπανών που αφορούν τα λαϊκά στρώματα, όπως τα σχολικά γεύματα -190 εκ. ευρώ, η δημιουργία μονάδων προσχολικής εκπαίδευσης -140 εκ. ευρώ, η επιδότηση φτωχών ασφαλισμένων για συνταγογραφούμενα φάρμακα -240 εκ. ευρώ.
Από την άλλη ο κρατικός προϋπολογισμός ξεχειλίζει από “αντίμετρα” προς το κεφάλαιο. Όπως για παράδειγμα, τα 1,1 δισ. περίπου ευρώ, μόνο για τις απαλλαγές ή μειώσεις του ΕΦΚ καυσίμων και άλλων πρώτων υλών σε εφοπλιστές, βιομηχάνους, αεροπορικές εταιρείες, ξενοδόχους, ιδιωτικές κλινικές.
Ούτε ένα ευρώ για φθηνό πετρέλαιο στους αγρότες και κτηνοτρόφους.
Ούτε ένα ευρώ για κρατική χρηματοδότηση του ΕΛΓΑ για προστασία και αποζημιώσεις από τις φυσικές καταστροφές, για 6η συνεχόμενη χρονιά.

Σε καταστροφή οδηγούνται και οι κτηνοτρόφοι, από την αντιλαική πολιτική της κυβέρνησης, που συνεχίζει τις πολιτικές της Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, τις αποφάσεις της ΚΑΠ της Ε.Ε και του ΠΟΕ, την ασυδοσία των μεγάλων επιχειρήσεων στο γάλα και στο κρέας, την αθρόα εισαγωγή γάλακτος, αφού δεν αντέχουν με τις χαμηλές τιμές στο γάλα και στο κρέας, την βαριά φορολογία, τις μεγάλες ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ και στον ΕΛΓΑ χωρίς αντίκρισμα και το υψηλό κόστος παραγωγής.
Καμιά προσδοκία από τις δήθεν μάχες που λέει ότι δίνει η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες για την αναθεώρηση της ΚΑΠ 2021-2027. Σκοπός της “καρδιάς” της ΚΑΠ είναι να προωθήσει τη συγκέντρωση, εντείνοντας το ξεκλήρισμα των μικρών.

Η υποτιθέμενη έξοδος από τα μνημόνια και η λεγόμενη «δίκαιη» ανάπτυξη για την οποία πασχίζουν κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, θα είναι για το κεφάλαιο και όχι για τους εργαζόμενους, τους μικρούς αγρότες και ΕΒΕ.
Οι χαμηλοί μισθοί θα παραμείνουν και οι πολλοί χωρίς ΣΣΕ και δικαιώματα.

Τα πανηγύρια της κυβέρνησης ότι μείωσε την ανεργία, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, αφού αποσιωπά ότι 500.000 άνεργοι αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό. Ότι η μερική απασχόληση εκτοξεύθηκε στα ύψη και σύμφωνα με δικά της στοιχεία το διάστημα Γενάρη – Οκτώβρη 2018, με μερική απασχόληση ήταν το 54% και το 46% με πλήρες ωράριο. Έτσι, μειώνουν την ανεργία, μοιράζοντας μία θέση εργασίας σε δύο εργαζόμενους.
Ο ΕΝΦΙΑ, οι δυσβάσταχτοι φόροι, παραμένουν. Οι πλειστηριασμοί λαικών σπιτιών και εργαλείων δουλειάς, λαικών καταθέσεων θα αυξηθούν. Η δημόσια υγεία και παιδεία γίνονται όλο και ακριβότερο εμπόρευμα, θα λείπουν εκπαιδευτικοί, σχολεία, γιατροί, νοσηλεύτριες, μηχανήματα και μονάδες υγείας.

Κι αυτά δεν μπορεί να τα κρύψει η κάλπικη αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ.
Οι εργαζόμενοι, οι μικροί αγρότες και ΕΒΕ, να μην περιμένουν τίποτε από τις αστικές κυβερνήσεις, τη σταθερότητα και τις εναλλαγές τους. Οι αλλαγές που έχουν ανάγκη, θα προέλθουν από τα κάτω με γερή οργάνωση και αγώνα παντού. Με την οικοδόμηση της συμμαχίας τους. Σε συμπόρευση με ένα ισχυρό ΚΚΕ παντού.

Ιδιαίτερα σήμερα, που ταυτόχρονα με την οικονομική επίθεση του κεφαλαίου, μεγαλώνουν και οι κίνδυνοι για το λαό μας, λόγω της όξυνσης των ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστικών χωρών και ενώσεων, στην περιοχή του Αιγαίου, της Ν/Α Μεσογείου, των Βαλκανίων.
Σ’ αυτούς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την συμφωνία και των άλλων κομμάτων, μας εμπλέκει όλο και πιο πολύ, συμπαρατασσόμενη με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, στις επεμβάσεις, με την μετατροπή της Ελλάδας σε ορμητήριο των αμερικανονατοϊκών, με την εγκατάσταση κατασκοπευτικών drones και την δημιουργία αεροπορικής βάσης στη Λάρισα, ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ στον Βόλο, την επέκταση της βάσης τους στη Σούδα, την μεταφορά πυρηνικών στον Άραξο, διεκδικώντας την γεωστρατηγική αναβάθμιση της αστικής τάξης της χώρας μας.
Αυτή η επικίνδυνη κατάσταση για το λαό μας και τους άλλους λαούς, μας επιβάλει να δυναμώσουμε τον αγώνα κατά των αιτιών που γεννούν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την προσφυγιά, που δεν είναι άλλες, από το ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε, για απεμπλοκή της χώρας μας απ’ αυτούς.
Ο λαός της Ελλάδας, δεν έχει να χωρίσει τίποτα με τον λαό της Τουρκίας και άλλων χωρών. Αντιμετωπίζουμε τα ίδια βάσανα απ’ τους ίδιους που κάνουν και τον πόλεμο και θέλουν να μας βάλουν να αλληλοσκοτωθούμε. Πρέπει να παλέψουμε ενάντια στον εθνικισμό, τον φασισμό και τον αλυτρωτισμό που καλλιεργούν οι εκμεταλλευτές μας στην Ελλάδα και σε κάθε χώρα, για να μας σέρνουν πίσω από τα δικά τους συμφέροντα.

Να αγωνιστούμε για το απαραβίαστο των συνόρων της χώρας μας και κάθε άλλης χώρας, χωρίς να δείχνουμε καμία εμπιστοσύνη στην αστική τάξη που κάνει τον πόλεμο για τα συμφέροντά της.
Για να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια, για την έξοδο της χώρας μας απ’ αυτό. Το ΝΑΤΟ, δεν είναι δύναμη ειρήνης και σταθερότητας, αλλά δύναμη που σκορπά το θάνατο, που διαμελίζει χώρες για να προωθήσει μονοπωλιακά συμφέροντα.
Για να φύγουν οι αμερικανονατοικές βάσεις, τα ντρόουνς από τη χώρα μας. Να επιστρέψουν όλες οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές. Να πάψει η χώρα μας να πληρώνει 4 δις. ευρώ ετησίως στο ΝΑΤΟ.


Κανένας εργάτης, αγρότης, επαγγελματίας, που εξαπατήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρέπει να γυρίσει στη Ν.Δ ή το ΠΑΣΟΚ, που προκαλούν εξίσου με την κυβέρνηση, ότι αυτοί είναι καλύτεροι διαχειριστές των συμφερόντων του κεφαλαίου.
Κανείς δεν πρέπει να ξεγελιέται από το δήθεν αντισυστημικό προφίλ, τον τσαμπουκά που πουλά στα θύματα της εκμετάλλευσης, ενώ στα αφεντικά, στην Ε.Ε, το ΝΑΤΟ, κάνει την πάπια, η ναζιστική, εγκληματική Χ.Α. Πρέπει να τους απομονώσουν παντού, όπως έκανε η πλειοψηφία των μαθητών, τους εγκληματίες ναζιστές, που με το προσωπείο του ψευτοπατριωτισμού, προσπάθησαν να χύσουν το δηλητήριό τους στα σχολεία.
Οι υπόδικοι Χρυσαυγίτες, δεν έχουν καμία σχέση με τον πατριωτισμό. Είναι πολιτικοί απόγονοι των φασιστικών δυνάμεων που παρέδωσαν τη Μακεδονία στους Βούλγαρους φασίστες και συνεργάστηκαν ανοιχτά με τους Γερμανούς και Ιταλούς φασίστες, για να τσακίσουν τον ελληνικό λαό, οδηγώντας τον στο θάνατο και την εξαθλίωση, εξακολουθούν να υμνούν τους Ναζί του Χίτλερ, που ματοκύλισαν την ανθρωπότητα με 50 εκ. νεκρούς στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο για τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Πάει πολύ να μιλάνε για ελληνική σημαία αυτοί που φορούν τα βρωμερά περιβραχιόνια με το ναζιστικό αγκυλωτό σταυρό.
Ο φασισμός και ο εθνικισμός, πάντα αποτελούσαν το καλύτερο εργαλείο των αμερικανικών και ΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών, για να μοιράζουν και να ξαναμοιράζουν περιοχές, για να αλλάζουν τα σύνορα, για να επιβάλλουν στους λαούς τα συμφέροντά τους.  Απ’ αυτήν την άποψη, όπως κάνει η απαράδεκτη Συμφωνία των Πρεσπών, που εξυπηρετεί τα σχέδια των αμερικανονατοικών ιμπεριαλιστών, έτσι και ο φασισμός και ο εθνικισμός με τη Χρυσή Αυγή εξυπηρετούν τα ίδια συμφέροντα.
Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι
Απευθυνόμαστε σε όσους μπορούν να δουν ότι η επιλογή του κάθε φορά δήθεν “μικρότερου κακού” τους οδηγούσε στο μεγαλύτερο κακό. Σε όσους, κατά βάθος, ξέρουν πως το δίκιο τους δεν χωράει σε ένα άδικο σύστημα.
Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα σε όσους νιώθουν αριστεροί, ριζοσπάστες, σε όσους δεν ακολούθησαν τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ. Σε όσους βλέπουν τα αδιέξοδα της στρατηγικής και της πολιτικής άλλων αριστερών οπορτουνιστικών δυνάμεων.
Τους καλούμε όλους, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ. Πάρτε τη θέση σας δίπλα στους κομμουνιστές, στο χώρο δουλειάς, στη γειτονιά, στα χωριά, στα σχολεία και τις σχολές. Δυναμώστε το ΚΚΕ παντού και στα Σωματεία, στους Αγροτικούς Συλλόγους και τις εκλογές.
Μπροστά μας έχουμε τις ευρωεκλογές, τις Περιφερειακές, Δημοτικές και Κοινοτικές εκλογές τον Μάη. Είμαστε ήδη σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο για τις βουλευτικές εκλογές. Όποτε κι αν γίνουν, είτε όλες μαζί, είτε χώρια οι βουλευτικές, πρέπει να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ. Να εκλέξουμε περισσότερους βουλευτές, που θα μάχονται για το εργατικό-λαϊκό συμφέρον.
Να εκλέξουμε περισσότερους ευρωβουλευτές. Τώρα, που η Ε.Ε επεξεργάζεται νέα σχέδια σε βάρος των λαών για το ξεζούμισμά τους. Πιο ισχυρό ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο, σημαίνει πιο δυνατή φωνή του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Σημαίνει γνήσια αποτύπωση της δυσαρέσκειας απέναντι στις πολυεθνικές, στα μονοπώλια και όχι κάλπικοι, δήθεν ευρωσκεπτικισμοί, αλλά γνήσιος και συνεχής αγώνας για απαλλαγή από τις αλυσίδες της Ε.Ε τις μνημονιακές πολιτικές διαρκείας.
Εκλογή της Λαϊκής Συσπείρωσης στο «τιμόνι» του Δ. Τυρνάβου και περισσότερων κομμουνιστών και συνεργαζόμενων μαζί μας συμβούλων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από την “Λαϊκή Συσπείρωση”, σημαίνει αλλαγή του συσχετισμού υπέρ του εργαζόμενου λαού. Υπέρ της λαϊκής αντιπολίτευσης στην κεντρική εξουσία. Για ανακούφιση των εργαζομένων στην πόλη και στα χωριά. Για να εμποδίζουμε νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Ισχυρό ΚΚΕ παντού, για να ανοίξουμε το δρόμο του φωτεινού μέλλοντός μας, για τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό. Η προσωρινή ανατροπή του, από τα μέσα και απ’ τα πάνω, δεν σημαίνει ότι ήταν ουτοπία, ούτε αναπόφευκτη, αλλά αποτέλεσμα σοβαρών θεωρητικών και πολιτικών παρεκκλίσεων από την μ-λ θεωρία, μέσα στο ίδιο το ΚΚΣΕ, που οδήγησε σε παραβίαση των νόμων της σοσιαλιστικής οικοδόμησης.
Σήμερα αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό, προκειμένου να απαλλαγούμε από τα βάσανα που μας φορτώνει ο καπιταλισμός.
Το ΚΚΕ έχει ολοκληρωμένο σχέδιο σοσιαλιστικής ανάπτυξης της οικονομίας. Ολόπλευρη ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και όλων των κλάδων της βιομηχανίας, της ενέργειας, των επικοινωνιών, μεταφορών με κριτήριο την ικανοποίηση των λαικών αναγκών.
Έτσι θα εξασφαλισθεί μόνιμη και πλήρη εργασία για όλους με 7ωρο, 5θήμερο, κρατική φροντίδα για παιδιά, γυναίκες, ΑΜΕΑ, ηλικιωμένους. Να έχουν όλοι οι συνταξιούχοι ικανοποιητική σύνταξη, στα 60 οι άνδρες και στα 55 οι γυναίκες. Στο επίκεντρο της λαϊκής οικονομίας, θα είναι το υψηλό επίπεδο ειδίκευσης, υγείας, πολιτισμού, άθλησης, που θα παρέχονται δωρεάν, η εξασφάλιση σύγχρονης στέγης για όλους, η προστασία του περιβάλλοντος, η ισοτιμία των γυναικών. Να μην δουλεύει κανείς νέος πριν τελειώσει τη 12χρονη εκπαίδευση ή τα ΑΕΙ, αλλά, πριν τελειώσει, να ξέρει ότι θα βρει εργασία. Αυτή είναι η πραγματική δημοκρατία για το λαό, αυτή που ζούμε είναι για τους λίγους.
Έτσι θα λυθεί το πρόβλημα της διατροφικής εξάρτησης του λαού μας. Η Ελλάδα έχει μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες, καλές εδαφο-κλιματολογικές συνθήκες, μεγάλη μηχανοποίηση της αγροτικής-κτηνοτροφικής παραγωγής και τεχνογνωσία των αγροτών. Μπορεί να καλύψει με επάρκεια τις διατροφικές ανάγκες του λαού με φθηνά και υγιεινά προϊόντα και να παράγει πρώτες ύλες για τη βιομηχανία και έτσι να συμβάλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και να κάνει εξαγωγές.
Μια λύση υπάρχει. Να κοινωνικοποιηθούν όλες οι παραγωγικές μονάδες, να φύγουν από τη μέση τα καρτέλ στην παραγωγή τροφίμων και οι μεγαλέμποροι. Με στήριγμα το έμπειρο εργατικό δυναμικό και τους μικρούς γεωργούς, κτηνοτρόφους, οργανωμένους σε σύγχρονους παραγωγικούς συνεταιρισμούς, που θα λειτουργούν δίπλα στα μεγάλα κρατικά αγροκτήματα, μπορεί να αναπτυχθεί μεγάλη γεωργοκτηνοτροφική παραγωγή προς όφελος του λαού.
Με ανάλογο τρόπο θα οργανωθεί η παραγωγή σε όλους τους τομείς. Στην κλωστοϋφαντουργία, στον ιματισμό, στο δέρμα. Οι ζωτικοί αυτοί κλάδοι για τις ανάγκες του λαού, συρρικνώθηκαν γιατί συμφέρει τους καπιταλιστές να εισάγουν παρά να παράγουν. Η Ελλάδα έχει προϋποθέσεις για ανάπτυξη βαριάς βιομηχανίας. Της μεταλλουργίας, της ναυπηγικής, της χημικής βιομηχανίας. Είναι έγκλημα να συρρικνώνεται η βιομηχανία, να διαλύεται και να ξεπουλιέται η ΛΑΡΚΟ, η αμυντική βιομηχανία, γιατί αυτό συμφέρει τα γερμανικά, γαλλικά, αμερικανικά μονοπώλια ή τους ντόπιους βιομήχανους. Με ανάλογο τρόπο θα λυθεί το πρόβλημα του κατασκευαστικού τομέα, με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες σε κατοικίες, νοσοκομεία, σχολεία και άλλα έργα.
Μια τέτοια πορεία της χώρας, δεν χωρά μέσα στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, όπως είναι η Ε.Ε και το ΝΑΤΟ. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι μοναχική. Θα βαδίσει στο δρόμο της οικοδόμησης σχέσεων ισότιμης συνεργασίας με χώρες και λαούς. Θα στηριχτεί στην πάλη και την αλληλεγγύη άλλων λαών, θα εμπνεύσει κινήματα που θα βαδίσουν στον ίδιο δρόμο.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ
Η προοπτική των μεγάλων αγώνων και εξεγέρσεων είναι μπροστά μας και δεν θα είναι περίπατος. Θα είναι η οργανωμένη αποφασιστική αναμέτρηση της εργατικής τάξης και των συμμάχων της με την εξουσία του κεφαλαίου, με στόχο την ανατροπή της και όχι για την αλλαγή μιας αστικής κυβέρνησης με μια άλλη.
Το ΚΚΕ δεν παραγνωρίζει τον αρνητικό συσχετισμό δύναμης που υπάρχει σήμερα, τον μετράει για να μη γίνονται στραπάτσα. Από την άλλη όμως, η επίκλησή του όταν είναι αρνητικός, μπορεί να οδηγήσει στην αδράνεια.
Η λογική του “δεν γίνεται τίποτα” που επηρεάζει λαϊκές μάζες, είναι λαθεμένη. Η ταξική πάλη είναι ασίγαστη, γιατί υπάρχουν οι αντικειμενικές συνθήκες που την προκαλούν. Είναι αντιθέσεις ανάμεσα στο κεφάλαιο και την εργασία, ανάμεσα στις παραγωγικές δυνάμεις και τις παραγωγικές σχέσεις, ανάμεσα στην κοινωνικοποίηση της παραγωγής και στην ιδιοποίηση του πλούτου από μια μειοψηφία εκμεταλλευτών.
Αντικειμενικά, υπάρχει κίνηση φαινομένων που πυροδοτούν ασίγαστα τις συνειδήσεις. Στο επίπεδο των συνειδήσεων, αργά, βασανιστικά, γίνονται διεργασίες που ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί θετικά. Υπάρχουν αντικειμενικά οι προϋποθέσεις για συσπείρωση δυνάμεων και αντεπίθεση με το ΚΚΕ.
Για να επιταχυνθεί αυτή η προοπτική, χρειάζεται να γίνουμε όλοι πιο καλοί κομμουνιστές διαφωτιστές για την πολιτική μας και πρωταγωνιστές παντού μιας νέας αγωνιστικής ανάτασης των εργαζομένων, των μικρών αγροτών και ΕΒΕ και οργάνωσης των δυνάμεών τους σε μια ισχυρή κοινωνική συμμαχία που θα αντιταχθεί στην οργανωμένη δύναμη του κεφαλαίου, με στόχο την επαναστατική κατάχτηση της εξουσίας από την εργατική τάξη και την οργάνωση της οικονομίας με σκοπό την ικανοποίηση των εργατικών-λαικών αναγκών.
Να δυναμώσουν με πολλά νέα μέλη οι οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ, η διάδοση των μ-λ ιδεών στην εργατική τάξη, του «Ρ» και η οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ από το λαό.
Μόνο ένα τέτοιο ισχυρό και απροσκύνητο ΚΚΕ, μπορεί να εμπνεύσει και να ηγηθεί νικηφόρα μιας τέτοιας προοπτικής. Με την μεγάλη και πολύτιμη πείρα της ηρωικής ιστορίας του, μπροστά στην συμπλήρωση των 100χρονων, μπορούμε να γίνουμε πιο ικανοί από την Κ.Ε ως την ΚΟΒ, για να πρωτοστατήσουμε μέσα σε οποιεσδήποτε συνθήκες, για να οδηγήσουμε την εργατική τάξη στην κατάργηση του καπιταλισμού και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής-κομμουνιστικής κοινωνίας.
Ζήτω τα 100 χρόνια του ΚΚΕ

ΤΥΡΝΑΒΟΣ

τυρναβος, google

κατσάνης, youtube.com


Τύρναβος