Ενεργοί και στα δύσκολα!

Ενεργοί και στα δύσκολα!

Μία από τις δυσκολότερες δράσεις για τους Ενεργούς Πολίτες ήταν η Αγορά Καταναλωτών Χωρίς Μεσάζοντες της περασμένης Κυριακής.

Συνδυασμένα δυσάρεστα γεγονότα και αντιξοότητες, δοκίμασαν, τόσο ψυχολογικά, όσο και οργανωτικά το κίνημα, το οποίο όμως τελικά τα κατάφερε να ανταπεξέλθει και να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις εκατοντάδες Λαρισαίων Πολιτών που συνέρρευσαν κι αυτή τη φορά στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης.

Ήδη ξέραμε ότι θα είναι μια δύσκολη μέρα, γιατί στον ίδιο χώρο της Σκεπαστής Αγοράς, εκτός από τη δική μας δράση θα διεξάγονταν και αγώνες αυτοκινήτων, που θα αποσυντόνιζαν το χωροταξικό σχέδιο της δράσης μας και θα μπέρδευε τους πολίτες που έχουν πλέον συνηθίσει να λειτουργούν με αυτό. Όμως στους Ενεργούς Πολίτες αρέσουν οι προκλήσεις. Η ευελιξία στη λήψη αποφάσεων, το πάθος για να πετύχουμε το καλύτερο, αλλά και η χημεία που «δένει» τους εθελοντές μας και που τους κάνει να επικοινωνούν μεταξύ τους σχεδόν τηλεπαθητικά, ήταν το κλειδί της επιτυχημένης έκβασης κι αυτής της δράσης!

47374250 2180372272014883 2472894855953514496 n - Ενεργοί και στα δύσκολα!

Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν, σε όλους τους εθελοντές μας!

Όμως αυτό δεν ήταν το μόνο μας πρόβλημα…Η παραγωγός Φωτεινή Λιακοπούλου από τη Σαλμώνη Πύργου Ηλείας, που θα έφερνε πορτοκάλια και μανταρίνια, αθέτησε τη συμφωνία μας. Χωρίς να ειδοποιήσει εγκαίρως, αποφάσισε να μην φέρει τα προϊόντα στη διάθεση, γιατί έκρινε την τελευταία στιγμή ότι δεν τη συμφέρει οικονομικά, όπως μας είπε σε τηλεφώνημα που εμείς της κάναμε το πρωί της Κυριακής, όταν είδαμε πως το φορτηγό δεν είχε έρθει!

Ας ξεκαθαρίσουμε για ακόμη μία φορά κάτι:

Η Αγορά Καταναλωτών Χωρίς Μεσάζοντες, ΔΕΝ είναι μία κοινή εμπορική πράξη, η οποία διέπεται από τους αμείλικτους νόμους της μεγιστοποίησης του χρηματικού κέρδους. Η Αγορά Καταναλωτών Χωρίς Μεσάζοντες, έχει τρεις θεμελιώδεις στόχους:

α) Την προμήθεια των καταναλωτών με φτηνά και ποιοτικά προϊόντα,

β) Τη βοήθεια των παραγωγών να διαθέσουν τη σοδειά τους σε καλύτερες τιμές και για τους ίδιους και για τους καταναλωτές, αλλά κυρίως,

γ) ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ, ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, ΣΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ 110 ΑΠΟΡΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ!

47320505 2180372725348171 1181025386885021696 n - Ενεργοί και στα δύσκολα!

Αυτός είναι και ο ιερότερος σκοπός!Αυτούς τους σκοπούς τους εξηγούμε στους παραγωγούς που έρχονται σε επαφή μαζί μας για να προτείνουν τα προϊόντα τους και πάνω σ’ αυτή τη βάση κλείνεται η συμφωνία μας. Επομένως καταγγέλλουμε την ανεύθυνη και απαράδεκτη συμπεριφορά της προαναφερόμενης παραγωγού, και δηλώνουμε ότι θα κοινοποιήσουμε την καταγγελία μας αυτή σε όλα τα κινήματα χωρίς μεσάζοντες της Ελλάδας, γιατί τέτοιου είδους ανεύθυνες συμπεριφορές, πρέπει να αποκλειστούν! Αν και δεν είναι δική μας η υπαιτιότητα, ζητάμε συγνώμη από τους καταναλωτές που ταλαιπωρήθηκαν από την ανεύθυνη συμπεριφορά της παραγωγού.

Το κακό όμως τρίτωσε με ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός…Από την προηγούμενη μέρα, το άγγελμα του αιφνίδιου θανάτου του πατέρα ενός από τους πλέον έμπειρους και δραστήριους συντονιστές μας, του Σπύρου Τσιάκα, γέμισε με θλίψη τις καρδιές όλων μας. Και ακριβώς αυτές τις δύσκολες στιγμές, φαίνεται το υψηλό αίσθημα ευθύνης που διακατέχει έναν πραγματικά Ενεργό Πολίτη:

Ο Σπύρος, παρά την προσωπική του συναισθηματική φόρτιση από την απώλεια του πατέρα του, (η κηδεία του οποίου θα γινόταν το μεσημέρι της Κυριακής), δεν έπαψε να έχει την έγνοια του για την έκβαση της δράσης μας, και μάλιστα όταν χρειάστηκε η δική του βοήθεια σε ένα τεχνικό πρόβλημα που προέκυψε, ήρθε χωρίς δεύτερη σκέψη, αμέσως στο χώρο της δράσης!

Η άμεση ανταπόκρισή του είναι συγκινητική!Θέλουμε όλοι οι εθελοντές να αφιερώσουμε αυτή τη δράση, στη μνήμη του εκλιπόντος Γεωργίου Τσιάκα, καθώς λόγω της δράσης, δεν μπορέσαμε δυστυχώς, να παραβρεθούμε στην εξόδιο ακολουθία…

Ας είναι αιώνια η μνήμη του και η παρηγοριά ας γαληνέψει τις καρδιές των οικείων του!

kideia keri 780x405 - Ενεργοί και στα δύσκολα!

Ακολουθήστε τα Τυρναβίτικα Νέα  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

30712123 10215640817554664 584629350603685888 n 1 - Ενεργοί και στα δύσκολα!
Λάρισα