25 Ιανουαρίου 2022

Τυρναβίτικα Νέα

Ειδήσεις από Τύρναβο, Αμπελώνα, Λάρισα

Πανηγύρι Αγίου Στυλιανού στον Τύρναβο

ΤΥΡΝΑΒΟΣ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στις 26 του μηνός Νοεμβρίου η Εκκλησία μας τιμά τον Αγιο Στυλιανό,

ο οποίος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στον λαό και θεωρείται προστάτης των βρεφών και νηπίων.

Με κάθε ιεροπρέπεια και λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα Δευτέρα 26 Νοεμβρίου ο Άγιος Στυλιανός στον ανακαινισμένο ιερό ναό της Παναγίας Λαύρας στον Τύρναβο.

Το πρωί τελέστηκε, ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον ιερέα π. Καραμπίνη Ιωάννη του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου.

Ο Άγιος Στυλιανός

Πολύ χαρακτηριστική αλλά και συγκινητική είναι η εικόνα του ο άγιος κρατώντας ένα σπαργανωμένο παιδί στην αγκαλιά του παρουσιάζεται ως φιλόστοργη μητέρα και συγχρόνως ως χειροδύναμος πατέρας, που προσφέρει στο παιδί την στοργή και την δύναμη που αυτό χρειάζεται. Οι γυναίκες που δεν γεννούν παιδιά επικαλούνται την πρεσβεία του και οι μητέρες, όταν αρρωσταίνουν τα μικρά τους, προστρέχουν στην βοήθειά του.


Ο Άγιος Στυλιανός γεννήθηκε στην Παφλαγονία της Μικράς Ασίας , μεταξύ του 400 και 500 μ.Χ. Ήταν ευλογημένος από την κοιλιά της μητέρας του ακόμη. «Ούτος εκ μήτρας αγιασθείς, γέγονε του Αγίου Πνεύματος οικητήριον», αναφέρει χαρακτηριστικά το Συναξάρι του. Όσο μεγάλωνε, τόσο με την Χάριν του Θεού γινόταν κατοικητήριο του Αγίου Πνεύματος.

Από την παιδική του ηλικία έδειξε τα σπάνια προτερήματα της αγιασμένης ζωής του. Αν και ήταν και αυτός παιδί και νέος και έφηβος, μολονότι είχε κι εκείνος σάρκα, εν τούτοις δεν άφησε τις επιθυμίες να μολύνουν το πνεύμα και την ψυχή του. Φιλοσόφησε με την αληθινή σοφία του Θεού και είδε πόσο πρόσκαιρος και τιποτένιος είναι ο υλικός τούτος κόσμος.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ

ΤΥΡΝΑΒΟΣ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ

ΤΥΡΝΑΒΟΣ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ

ΤΥΡΝΑΒΟΣ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ

ΤΥΡΝΑΒΟΣ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ

ΤΥΡΝΑΒΟΣ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ

ΤΥΡΝΑΒΟΣ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ

ΤΥΡΝΑΒΟΣ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ

τυρναβος, google

κατσάνης, youtube.com


Pin It on Pinterest