Κοινωνική έρευνα για την νεολαία του Δήμου Τυρνάβου

Κοινωνική έρευνα…μας αφορά!

Κοινωνική έρευνα για την νεολαία του Δήμου Τυρνάβου

Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Αμπελώνα συμπλήρωσε πριν λίγες ημέρες, έξι χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στην περιοχή μας, με πλούσιο κοινωνικό έργο, δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και δραστηριότητες για την ευαισθητοποίηση των νέων με γνώμονα την εξωσχολική διαπαιδαγώγηση των παιδιών και εφήβων για την διαμόρφωση ενεργών Πολιτών.
Οι Πρόσκοποι του Αμπελώνα στο πλαίσιο του εορτασμού τους, πραγματοποιούν μία μεγάλη έρευνα για τους νέους, στο Δήμο Τυρνάβου και στην περιοχής της Φαλάνης Λάρισας, με θέμα την αξία της αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου τους, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Μέχρι και τις 30 Ιανουαρίου 2019, κάποιος Πρόσκοπος θα σας ζητήσει να συμμετάσχετε στην έρευνα απατώντας, ανώνυμα, σε ένα ερωτηματολόγιο. Ακόμη, προγραμματίζουν, να πραγματοποιήσουν δραστηριότητες με μαθητές των σχολείων του Αμπελώνα, με θέμα το περιβάλλον και την ανακύκλωση υλικών. Θέμα που αφορά τις παιδαγωγικές αρχές της σύγχρονης κοινωνίας μας.
Τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση, που θα γίνει στον Δήμο μας, καθώς επίσης και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Για αυτό αφιερώστε ένα λεπτό από το χρόνο, θα έχει αξία!
Ο Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση, για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους, χωρίς διάκριση καταγωγής, φυλής ή πίστης με σκοπό να συμβάλλει στην ανάπτυξη των μελλοντικών πολιτών σωματικά, διανοητικά, κοινωνικά και πνευματικά μέσω της αλληλεκπαίδευσης με έμφαση στην υπαίθρια ζωή. Η κίνηση δημιουργήθηκε το 1907  και αυτή την στιγμή περιλαμβάνει 30 εκατομμύρια μέλη σε 217 χώρες. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1910 με 30.000 ενεργούς προσκόπους όλων των ηλικιών.

Κοινωνική έρευνα για την νεολαία του Δήμου Τυρνάβου