Κλειστά σήμερα τα αμαξοστάσια των δήμων σε όλη τη χώρα

ΠΟΕ ΟΤΑ

Κλειστά είναι σήμερα τα αμαξοστάσια των δήμων όλης της χώρας, ως εκδήλωση διαμαρτυρίας για τα αλλεπάλληλα θανατηφόρα εργατικά “ατυχήματα”, με απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤA πάρθηκε μετά από τα τελευταία “ατυχήματα” στους δήμους Ασπρόπυργου και Αλίμου, καθώς όπως διαπιστώνει υπάρχει συνεχής αδιαφορία των αρμοδίων υπουργείων Εργασίας και Εσωτερικών, καθώς και των δημάρχων, στις συνεχείς εκκλήσεις για την παροχή ατομικών μέτρων προστασίας των εργαζομένων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤA, οι εργαζόμενοι στους δήμους κλείνουν σήμερα, Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, από τα ξημερώματα, τα αμαξοστάσια των δήμων «ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας, θυμού και αγανάκτησης για τις τραγικές απώλειες συναδέλφων μας κατά την εκτέλεση του καθήκοντος».

«Ας αναλάβει ο καθένας επιτέλους την ευθύνη του. Τόσο το Υπουργείο Εργασίας όσο και το Υπουργείο Εσωτερικών που είναι υπεύθυνα για τους ελέγχους στις Υπηρεσίες Καθαριότητας όλων των Δήμων, όσο και οι Αιρετοί όλης της χώρας που εντατικοποιούν σε υπέρμετρο βαθμό την εργασία των συναδέλφων στην τοπική Αυτοδιοίκηση με συνέπεια εκατόμβη νεκρών. Πόσο αίμα πρέπει επιτέλους να χυθεί στον αγώνα του μεροκάματου για να ευαισθητοποιηθούν οι καρεκλοκένταυροι της εξουσίας;», αναφέρει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Πηγή: enikos.gr

Θανάσης Κατσάνης
Περί Θανάσης Κατσάνης 13760 Άρθρα
Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2020 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*