Γιώργος Αδαμούλης: “Πολιτική – Στρατηγική – Τακτική”

Γράφει ο Λαρισαίος πολιτευτής της ΝΔ και καθηγητής Γιώργος Αδαμούλης:

Τι είναι πολιτική ;
Πολιτική είναι η διαχείριση των συμβόλων.
Τα σύμβολα είναι είναι η σημαία σου, είναι το σημείο αναφοράς.
Τα υπερασπίζεσαι μέχρι εσχάτων, τα αξιωνεις , προπάντων είσαι δίπλα τους στα δύσκολα.

Το άνοιγμα όμως, σε όμορους πολιτικούς χώρους, είναι στρατηγικός στόχος της μεγάλης φιλελεύθερης κεντροδεξιάς παράταξης.
Είναι ενα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε κ θα το κερδίσουμε.

Οι τακτικές κινήσεις του Κ. Μητσοτάκη εξυπηρετούν το ύψιστο διακύβευμα για την ΝΔ, που δεν είναι άλλο απο την αυτοδυναμία πρωτίστως κ τον μαγικό αριθμό 180 δευτερευόντως, που οδηγεί στην εκλογή προέδρου Δημοκρατίας απο την επόμενη βουλή.

Αυτό προσπαθεί να ακυρώσει ο Τσίπρας με το δόγμα του , πολιτική πόλωση, σκανδαλολογία, λάσπη στον ανεμιστηρα κ οποιον παρει ο χαρος ,βγάζοντας ακόμη κ όλους τους σκελετούς απο τις ντουλάπες.

Η μόχλευση γύρω απο τον Σημίτη στοχεύει ξεκάθαρα στην εκλογική μείωση του ΚΙΝΑΛ , με ξεκαθαρο στόχο την αποτροπή του μαγικού αριθμού 180, αν η ΝΔ εξασφαλίσει την πολυπόθητη αυτοδυναμία.

Στρατηγικος του στόχος, η αποτροπή της αυτοδυναμίας της ΝΔ, ώστε να είναι κυρίαρχος των πολιτικών εξελίξεων κ με αφορμή την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας, να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές.
Στόχος του δηλ η δεξιά “παρένθεση”.

Η επίτευξη του δικού μας στόχου, αποτελεί ταυτόχρονα κ ακύρωση του στόχου της Αριστεράς.
Συνεπώς θα πρέπει να συμμαχησουμε με δυνάμεις κ προσωπικότητες απο τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς κ της δεξιάς.

Αυτό πρέπει να υπηρετήσουμε όλοι, με όλες τις δυνάμεις μας ,διότι ο στόχος της αυτοδυναμίας εξυπηρετεί πρώτιστα τα συμφέροντα της πατρίδας κ μετά τα συμφέροντα της παράταξης.

Απο αυτή την μάχη δεν περισσεύει κανένας.