Ασφαλτοστρώνονται αγροτικές οδοί στο Ζάρκο, το Κεραμίδι και τη Φαρκαδόνα


Την έγκριση για τη δημοπράτηση των έργων «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ Δ.Δ. ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ – ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ» και «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ Δ.Δ. ΖΑΡΚΟΥ», συνολικού προϋπολογισμού 991.000,00 €, έδωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Στόχος είναι η βελτίωση προσβασιμότητας και επίλυση προβλημάτων πρόσβασης σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις των αγροκτημάτων Κεραμιδίου, Φαρκαδόνα και Ζάρκου του Δήμου Φαρκαδόνας. Τα έργα αφορούν σε κατασκευή αγροτικής οδοποιίας 2845,0 μ στο Δ.Δ. Κεραμιδίου Φαρκαδόνας που θα ενώνουν τα διαμερίσματα Κεραμιδίου – Φαρκαδόνας και 4.400,00 μ. στην Τ.Κ. Ζάρκου.

Πιο συγκεκριμένα θα κατασκευαστούν:
A. Έργα οδοποιίας: Γενική εκσκαφή του υφιστάμενου καταστρώματος για 0,05μ περίπου και εκσκαφή των οδών όπου χρειάζεται βάθους περίπου 50cm, υπόβαση μεταβλητού πάχους περίπου 30 cm και βάση μεταβλητού πάχους περίπου20cm
Β. Ασφαλτικά : Ασφαλτική προεπάλειψη και ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας 0,05m με χρήση κοινής ασφάλτου.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με σχέδιο και αποτελεσματικότητα στηρίζει στην πράξη την παραγωγή και τους ανθρώπους της υπαίθρου. Με έργα όπως αυτό βοηθούμε την ασφαλή μετακίνηση των παραγωγών, των προϊόντων και των εμπορευμάτων τους. Μέσα από ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα που εκπονήσαμε χρηματοδοτούμε έργα αγροτικής οδοποιίας, ενώ διεκδικήσαμε και πετύχαμε επιπλέον χρηματοδότηση για ακόμα περισσότερα έργα. Στόχος μας να συμβάλλουμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας στην ενίσχυση της παραγωγής, στην αύξηση της προσβασιμότητας και στη μείωση του κόστους παραγωγής. Με συνεργασίες και συνέργειες αλλάζουμε καθημερινά την εικόνα της Θεσσαλίας».

Μετά τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης από τον Δικαιούχο «Δήμο Φαρκαδόνας» και την υποβολή τους στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Θεσσαλίας, διενεργήθηκε ο προβλεπόμενος προέλεγχος που οδήγησε σε θετικό αποτέλεσμα και προέγκριση δημοπράτησης των έργων. Ακολουθεί πλέον η έγκριση και δημοσιοποίηση των Διαγωνισμών από τον Δήμο.

Τα έργα είναι ενταγμένο στο Ε.Π. Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 και διαχειρίζεται από την ΕΥΔ Περιφέρειας Θεσσαλίας στο πλαίσιο διαχείρισης των εκχωρημένων πόρων για τη Δράση 4.3.4 «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις», και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

περιφερεια θεσσαλιας

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας