Ανακοίνωση του Δημάρχου Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση


“Οπως γνωρίζετε μετά από πολλές προσπάθειες έγινε εφικτό από την Τρίτη 30-10-18 να εκδίδονται άδειες απόσταξης από το Τελωνείο με βεβαιώσεις που δίνονταν από το Δήμο Τυρνάβου.

Μετά όμως από την εγκύκλιο ΔΕΦΚΚΦ Β 1160300 2018 διεκόπη η συνέχιση αυτής της διαδικασίας και οδηγήθηκε σε αδιέξοδο η φετινή αποστακτική περίοδος.

Την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε διευρυμένη συνάντηση που έγινε στην Αθήνα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπου πήραν μέρος εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομικών, της ΑΑΔΕ, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης,του Βουλευτή κ. Νίκου Παπαδόπουλου και εμού.

Στη σύσκεψη αυτή διερευνήθηκε η δυνατότητα εύρεσης λύσης. Οι παρευρισκόμενοι μετά από εξαντλητική συζήτηση κατέληξαν να προωθήσουν τα συμπεράσματά τους στις πολιτικές ηγεσίες των δύο υπουργείων με σκοπό την οριστική λύση του θέματος.

Μέχρι τώρα όμως Τετάρτη Βράδυ 7-11-2018 δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη και καμία πρόταση δεν προχώρησε. Είχα δηλώσει πως τα χρονικά περιθώρια είχαν εξαντληθεί. Θεωρώ πως η συζήτηση έχει ολοκληρωθεί και έχουν διατυπωθεί προτάσεις επίλυσης . Τώρα πρέπει άμεσα να δοθεί λύση. Η πολιτική ηγεσία να δώσει λύση ώστε άμεσα να ξεκινήσει η αποστακτική περίοδος .Διαθέτει τα κατάλληλα εργαλεία. Να τα ενεργοποιήσει ώστε να διασφαλιστεί ομαλά για φέτος η απόσταξη των αποθηκευμένων στέμφυλων.

Από κει και πέρα δεν θα πρέπει να αφεθεί στην τύχη του για άλλη μια φορά το θέμα της απόσταξης όπως γίνεται τόσα χρόνια. Ευθύνες υπάρχουν σε όλους. Όλοι γνωρίζουν και κυρίως οι άμεσα εμπλεκόμενοι το ενδεχόμενο αδιέξοδο που θα δημιουργούνταν.

Αφού λυθεί το πρόβλημα για φέτος αμέσως από την επόμενη μέρα εγώ θα ξεκινήσω την διαδικασία εξεύρεσης μόνιμης και βιώσιμης λύσης . Γιατί το πρόβλημα ακουμπάει πλέον την αμπελοκαλλιέργεια του Δήμου Τυρνάβου που αποτελεί τον σκληρό πυρήνα της οικονομικής ζωής του τόπου.

Ζητώ την κατανόηση από τους πολίτες για όσα πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από το κλείσιμο των διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου αύριο Πέμπτη 8-11-2018 αλλά πιστεύω πως όλοι πλέον θα πρέπει να φανούν αλληλέγγυοι, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να πιέσουμε για άμεση λύση.

Επίσης συγκαλώ έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο την Παρασκευή το βράδυ 9-11-18 για συζήτηση του θέματος αν μέχρι τότε δεν υπάρξει θετική εξέλιξη.

Ο Δήμαρχος Τυρνάβου Σαρχώσης Παναγιώτης.

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google