Ο Γιώργος Αδαμούλης για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.


Γράφει ο Λαρισαίος πολιτευτής της ΝΔ και καθηγητής Γιώργος Αδαμούλης.ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ.

Ο αγωνας, για ενα νεο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με ενωμενη την Θεσσαλία, παραμένει ζητούμενο, μετά την ανακοίνωση του σχεδίου νόμου, που δόθηκε χθες στην δημοσιότητα.

Η γεωγραφία του νέου Ιδρύματος, αδικεί κατάφωρα την πόλη της Λάρισας.

Ο υπουργός Παιδείας εμμένει σε ιδεοληψίες, αντί η προσέγγιση του ολου εγχειρήματος να έχει την βάση της σε ακαδημαικα κριτήρια κ μόνον.

Καταργείται ουσιαστικά το ΤΕΙ Θεσσαλίας με έδρα την Λάρισα κ αντισταθμιστικά η πολη με τεράστια συγκριτικα πλεονεκτήματα, πληθυσμιακά, οικονομικα , γεωγραφικά καθίσταται δορυφόρος του Βόλου.
Αυτή είναι η αλήθεια.

Πράγματι η κατάργηση του τμήματος ιατρικων εργαστηριων αποτελεί τρανή απόδειξη μεροληπτικης προσεγγισης απο την πλευρά του Υπουργού Παιδείας.

Ερωτω γιατί στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής εξασφαλίστηκε η λειτουργία του τμήματος ως κατευθυνσης ;
Γιατί δεν υπάρχει πρόβλεψη να ενταχθεί στο νεο τμήμα νοσηλευτικής ως κατευθυνσης ;

Δεν πρόκειται να δεχθούμε τετοια αδικία, την στιγμή που το τμήμα αυτό διαθέτει σημαντικές υποδομές, εξαιρετικο επιστημονικό δυναμικό κ μεγάλη απορροφητικοτητα στην αγορά εργασίας.

Είναι αιτιολογημένη η αγωνία των φοιτητών, απο την στιγμή, που στο σχέδιο νόμου δεν προβλέπεται καμμία αντιστοίχηση για το τμήμα ιατρικών εργαστηρίων στο νεο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι πλήρους δικαίωσης των δικαιων αιτηματων των φοιτητών αλλα κ της Λάρισας , ως πόλης που αδικείται κατάφωρα.

Η επόμενη μέρα πρέπει να βρει την Θεσσαλία ενωμένη με την Λάρισα δικαιωμενη κ καμμία πόλη αδικημενη.

ΚΑΤΣΑΝΗΣ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google