Τίμησαν τους Αγίους Αναργύρους στον Τύρναβο

Πλήθος πιστών παραβρέθηκε στον Ι.Ν. των Αγίων Αναργύρων στον Τύρναβο το απόγευμα της Τετάρτης 31 Οκτωβρίου, όπου τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας.

O Ιερέας Πρωτοπρεσεβύτερος π.Γεώργιος Παπαιωάννου στον θείο λόγο αναφέρθηκε: στην περίλαμπρη Εορτή των Αγίων και Ιαματικών Αναργύρων και την βοήθεια την οποία προσφέρουν σε όλους όσους τους επικαλούνται με πίστη, ή σε πόνο όταν δηλαδή βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση και έχει κλονιστεί η υγεία τους σοβαρά.
Σε άλλο σημείο τόνισε: ”Οι Άγιοι και όταν βρίσκονταν στην ζωή αλλά και μετά που βρέθηκαν κοντά στον Θεό πρεσβεύουν υπέρ υμών ώς Ιατροί και την χάριν λαμβάνουμε εμείς που επικαλούμαστε την βοήθεια τους. Αυτοί που βρίσκονται σε νοσοκομεία, σε κλίνες οδυνηρές και οι οικείοι τους προσπαθούν και προσεύχονται για τους συγγενείς τους για αυτούς και όλους τους άλλους δημιουργήθηκε αυτός ο Ιερός Ναός.”
Σήμερα το πρωί 1 Νοεμβρίου 7.30 π.μ. τελέστηκε Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Αγιασμός για την πρώτη του μήνα, ενώ το απόγευμα 5.00 μ.μ.Εσπερινός – Ιερό Ευχέλαιο.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ

ΤΥΡΝΑΒΟΣ

ΤΥΡΝΑΒΟΣ