Η καρδιά της οικολογίας της μόδας «χτυπά» στη Λάρισα


Το τριήμερο 1,2 και 3 Νοεμβρίου ανοίγει τις πύλες του στη Λάρισα το 2ο Eco Fashion Film Festival στο πλαίσιο των δράσεων του Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Το συγκεκριμένο φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στην οικολογία της μόδας .
Oι οικολογικές ανησυχίες της μόδας αποτυπώνονται στο λεγόμενο Κίνημα Ηθικής στη μόδα (Εthical Fashion Μovement), το οποίο προωθεί ρούχα από ανακυκλωμένα υλικά, ραμμένα σε φιλικά προς το περιβάλλον εργοστάσια, με ειδικές επιδείξεις μόδας και προσιτές τιμές.
Στο πλαίσιο του 2ου Eco fashion film festival, θα προβληθούν 40 ταινίες μικρού μήκους με θέμα την οικολογία στη μόδα, θα γίνει εργαστήριο μεταποίησης ρούχων, εργαστήρια με θέμα «φορέσιμη τεχνολογία», «Business Growth for Successfull Fashion Professionals», «Sustainable Fashion and responsible Design» , ανοιχτές συζητήσεις, παρουσίαση μόδας από οικολογικά υλικά και πολλές εκπλήξεις.
Σχεδιαστές ρούχων και αξεσουάρ , καθώς και fashion bloggers θα βρίσκονται στη Λάρισα σε μια συζήτηση που θα αφορά το μέλλον της οικολογικής μόδας.
Οι προβολές θα γίνουν στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, ενώ οι υπόλοιπες εκδηλώσεις στο Ξενοδοχείο Μετροπόλ και στον πολυχώρο « Σεϋχέλλες» με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας τονίστηκαν τα εξής:
Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Φόρεσε τη οικολογική σου συνείδηση. Από τη Λάρισα ξεκινάει μια ακτιβιστική προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος και ταυτόχρονα ένας νέος τρόπος οικολογικής συνείδησης που περνά μέσα από τη μόδα.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που μας δίνουν αυτή τη χαρά να βγούμε μπροστά με ακτιβισμό, ο οποίος δημιουργεί προστιθέμενη αξία στην κοινωνία. Το περιβάλλον είναι το κοινό μας σπίτι. Το περιβάλλον είναι εκείνο το οποίο μας δίνει το δικαίωμα στη ζωή, το περιβάλλον είναι εκείνο που μας δίνει τη δυνατότητα να ζήσουμε αλλά και να τραφούμε. Συνεπώς το ότι αυτή η προσπάθεια έχει ακουμπήσει μεγάλους οίκους μόδας σε όλο τον κόσμο, στρέφοντας την προσοχή τους στην κατασκευή, στη δημιουργία και στην έμπνευση μέσα από το περιβάλλον, δημιουργεί για εμάς μια μεγάλη δύναμη να συνεχίσουμε.
Βέβαια όλα αυτά γίνονται στο πλαίσιο των δράσεων του 10ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας και τους ανθρώπους που έχουν αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια ένα μεγάλο δυναμισμό, φέρνοντας τη Λάρισα και τη Θεσσαλία μπροστά με καινοτόμες και συμμετοχικές ιδέες. Είναι εκείνοι που κάνουν πράξη τη συλλογική ηγεσία. Δηλαδή να αποφασίζουν εκείνοι που καλούνται να υλοποιήσουν. Εδώ αποφασίζουν οι άνθρωποι οι οποίοι και υλοποιούν ταυτόχρονα. Αυτό είναι το μήνυμα της εποχής».
Ντίνα Σδράλη, εκπρόσωπος της Art Fools: « Το ECO FASHION FILM FESTIVAL είναι ένα φεστιβάλ το οποίο έχει να κάνει με την οικολογία στη μόδα. Αυτό το φεστιβάλ εντάσσεται στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, το οποίο όλη τη διάρκεια του 2018 αποτελείται από διάφορα φεστιβάλ. Το μεγάλο που είναι ταινιών και τώρα ταινιών μόδας.
Το τριήμερο 1 έως 3 Νοέμβριου υπάρχουν πάρα πολλές εκδηλώσεις που αφορούν τη μεταποίηση ρούχων, για το πώς να μην πετάμε τα ρούχα μας όπου έχουμε στις Σεϋχέλλες ένα σεμινάριο. Το διαγωνιστικό κομμάτι με σαράντα ταινίες απ’ όλο τον κόσμο που έχουν να κάνουν με μόδα και οικολογία. Όλες οι προβολές γίνονται στο Γαλλικό Ινστιτούτο, το οποίο ευχαριστούμε για την παραχώρηση του χώρου.
Από εκεί και πέρα έχουμε τους καλεσμένους μας οι οποίοι είναι την Παρασκευή στο Μετροπόλ έκθεση ρούχων από τη συλλογή της σχεδιάστριας Κατερίνας Τσαντίλη και κοσμήματα του Βαίλη Μόραλη.
Το Σάββατο θα υπάρξει ένα σεμινάριο με την Ελένη Ψύρρα που θα μιλήσει για το ρούχο στο Θέατρο και επίσης καλεσμένη από την Athens Fashion Club της Αθήνας η Σχεδιάστρια Μαρία Βυτινίδου και Βαγγέλης Δημητρακόπουλος μας μιλάνε για φορέσιμη τεχνολογία με φωτοβολταϊκά και κλπ.
Υπάρχει ακόμα ένα φόρουμ όπου όλοι μαζί θα μιλήσουμε για τη τάση της Οικολογίας μέσα από το διαδίκτυο. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι αναρτημένο στο ίντερνετ και μπορείτε να ενημερωθείτε για όλα.

Πρόγραμμα Φεστιβάλ:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας