Θα πλημμύριζαν όλη την Ευρώπη με πλαστά χαρτονομίσματα!


Συναγερμός έχει σημάνει στις Αστυνομίες της Ευρώπης, ανάμεσα τους και στην Ελληνική, έπειτα από την ανακάλυψη ενός υπερσύγχρονου εργοστασίου παραχάραξης χαρτονομισμάτων στα υπόγεια ενός πολυτελούς ξενοδοχείου σε τουριστικό θέρετρο της Βουλγαρίας.

Τα στελέχη της Europol είχαν εντοπίσει το τελευταίο διάστημα στις πρωτεύουσες ευρωπαϊκών κρατών, ανάμεσα τους και η Αθήνα, Βούλγαρους πολίτες οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους πολύ καλής ποιότητας πλαστά χαρτονομίσματα των 50 και 100 ευρώ, τα οποία, μάλιστα, σε ορισμένα μηχανήματα ανάγνωσης πλαστότητας γίνονταν αποδεκτά λόγω της καλής ποιότητας του χαρτιού και του μελανιού εκτύπωσης.

Παράλληλα εξακριβώθηκε ότι ήταν αδύνατη η διαπίστωση της πλαστότηταςτου συγκεκριμένου χαρτονομίσματος δια γυμνού οφθαλμού, πάρα μόνο εάν ξύσει κανείς με το νύχι του την “μεταλλική μπάρα προστασίας” του εντυπώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι ήταν ουσιαστικά οι “λαγοί” του κυκλώματος, τα πρόσωπα δηλαδή που θα έκαναν το “κρας τεστ” στο χαρτονόμισμα στις ευρωπαϊκές αγορές, ώστε να διαπιστωθεί η ποιότητα της πλαστότητας.

Άμεσα η Europol, ενημέρωσε τις Βουλγαρικές Αρχές οι οποίες μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφεραν να εντοπίσουν το υπέρ-σύγχρονο εργαστήριο στα υπόγεια πολυτελούς ξενοδοχείου, σε τουριστικό θέρετρο της γειτονικής χώρας.

Το Σάββατο που έγινε η επιχείρηση, συνελήφθησαν από την Βουλγαρική Αστυνομία πέντε άτομα, κατασχέθηκαν 15 εκατομμύρια σε πλαστάχαρτονομίσματα, ενώ άλλα 10 εκατομμύρια ήταν τυπωμένα έτοιμα να κοπούν στο ψαλίδι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ περιμένει επίσημη ενημέρωση για την συγκεκριμένη υπόθεση από την Europol, καθώς φαίνεται πως το συγκεκριμένο κύκλωμα είχε απλώσει τα “πλοκάμια” του και στη χώρα μας.

Πηγή: newsit.gr

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας