Πόσο λίγη ψυχή … κι αυτή πουλημένη!


Επιστολή προς τον Δήμαρχο Λαρισαίων που γράφει η Βούλα Σπυροπούλου – Εκπαιδευτικός – Λάρισα.

Στην ‘στροφή ‘ της Ιστορίας, και θα είναι μεθαύριο, θα αναμετρηθεί ο Δήμαρχος της Λάρισας και το σινάφι του με την Πατρίδα ! Διότι τι άλλο μπορεί να είναι αναμενόμενο ; Τί πίστεψαν όλοι αυτοί οι κύριοι που τους εμπιστευτήκαμε την Εξουσία, ότι πουλάνε και ξεπουλάνε το χωράφι του παππού τους; Οτι μπορούν να χειρίζονται και να διαμορφώνουν καταστάσεις ελεύθερα, σύμφωνα με το μίζερο Πιστεύω τους;
Μία Εθνική Εορτή, ειδικά όπως αυτή της 28ης Οκτωβρίου με το έπος του ΄40 νωπό, να μιλάει ακόμη στις ψυχές των Ελλήνων απογόνων, έχει νόημα να την αναβιώνουμε και να την γιορτάζουμε, μόνον όταν το κάνουμε με παλμό για τους ζωντανούς και με σεβασμό προς τους Νεκρούς εκείνους που θυσιάστηκαν για την Θρησκεία και την Πατρίδα μας ! Συν τοις άλλοις τέτοιες «Μέρες Χρονιάρες» φροντίζουμε να αναπτερώσουμε τον Πατριωτισμό και το ηθικό όλων, ειδικά στις μέρες μας κυριολεκτικά με το θέμα της Μακεδονίας μας, ώστε να γίνουμε οι συνεχιστές της Ελληνικής ένδοξης Ιστορίας μας !
Τι ήταν αυτό το σημερινό στην Λάρισα, κύριε Καλογιάννη; Μία Κεντρική Πλατεία μέσα στην βρωμιά, να πρέπει να προσέχεις πού θα πατήσεις, με κάδους γεμάτους και λιγδιασμένους, καθόλου ιδιαίτερα στολισμένη για την Επέτειο του ΄40 και …… με χωρίς τελειωμό η ασχήμια της!!

Παρευρέθηκα εκεί από τις 09.30 το πρωί για κάποιους λόγους και μάτωσε η καρδιά μου από την προχειρότητα και αμέλεια με την οποία ως Δήμος Λαρισαίων οργανώσατε την Εθνική μας Επέτειο ! Μεγάφωνα υπήρξαν λίγα, ακούγονταν μόνον μπροστά στους επισήμους από την Λέσχη Αξιωματικών, με περιεχόμενο σχεδόν Μηδέν! Ένα τραγούδι για την Μακεδονία ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ! Περιττό να πούμε ότι ο ήχος υπήρξε κάκιστος με πολλές διακοπές και αδικαιολόγητα παράσιτα!!

Η παρέλαση άργησε πολύ να ξεκινήσει, ακούστηκε ότι ο Δήμαρχος δήθεν άργησε να έρθει … κτλ Ομολογώ δεν ξέρω, τι μεσολάβησε.
Ηρθε δεν ήρθε, θα μπορούσε να καθήσει στο σπιτάκι του να μετρήσει τα κουκιά του για τις επερχόμενες εκλογές!
Ντροπή σε όλους, όσους συνέπραξαν για να ζήσουμε σήμερα αυτή την απαξίωση της μεγάλης Ιερής ημέρας από πλευράς Δημοτικής Αρχής !
Όμως σημασία έχει κύριε Καλογιάννη, ότι η αθρόα συμμετοχή του απλού κόσμου έδωσε το στίγμα της ! Κράτησε ψηλά τα Εθνικά μας χρώματα! Κυανόλευκο ήταν κ. Καλογιάννη, ούτε κόκκινο ούτε πράσινο – και αυτό θα παραμείνει στους αιώνες των αιώνων! Η Ελλάδα δεν πεθαίνει όσο την κρατούμε εμείς με την ψυχή μας! Και θα την κρατήσουμε, ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ αυτό!
Λυπάμαι για την ολιγοψυχία σας, τέτοιες συμπεριφορές δεν σας τιμούν.
ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΧΕΤΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ !

Και με πολλούς άλλους!

Βούλα Σπυροπούλου

ΚΑΤΣΑΝΗΣ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google