Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων ζώων στο Δ. Τυρνάβου


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία του πρόγραμμα στειρώσεων που πραγματοποίησε ο Δήμος Τυρνάβου σε συνεργασία με φιλόζωους και εθελοντές κτηνιάτρους.

Το πρόγραμμα αυτό συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στη μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων στο Δήμο Τυρνάβου. Είναι η Τρίτη χρονιά που υλοποιείται με πολύ θετικά αποτελέσματα. Στειρώθηκαν συνολικά 186 ζώα από τα οποία  139 ήταν αδέσποτοι σκύλοι και τα 47 γάτες.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ

Η βοήθεια των εθελοντών μελών του φιλοζωικού σωματείου Animal ήταν καθοριστική στην διεκπεραίωση του προγράμματος, καθώς τα μέλη τους ήταν αυτοί που έκαναν τη συλλογή των αδέσποτων ζώων με τη βοήθεια δημοτικών υπαλλήλων και οχημάτων και συνέλεξαν 158 ζώα ενώ τα υπόλοιπα 28 τα έφεραν στο χώρο φιλόζωοι πολίτες. Επιπλέον έκαναν και την περεταίρω περιποίηση των ζώων μετά τη στείρωση και είχαν εν γένει τη φροντίδα τους.

Κατά τη συλλογή διαπιστώθηκε ότι στο Δήμο Τυρνάβου υπάρχουν αδέσποτα ζώα τα οποία διέθεταν μικροτσίπ χωρίς όμως να είναι δηλωμένα στη βάση δεδομένων, ζώα καταγεγραμμένα στη βάση δεδομένων του Δήμου Τυρνάβου από προηγούμενα προγράμματα του Δήμου καθώς και δύο ζώα καταχωρημένα στο Δήμο Λάρισας.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ

Η ομάδα των εθελοντών κτηνιάτρων διεκπεραίωσε το σύνολο των στειρώσεων και της ηλεκτρονικής σήμανσης και καταγραφής των αδέσποτων ζώων. Χρειάστηκε μερικά ζώα επιπλέον ιατρική περίθαλψη όπως και χειρουργείο τα οποία διεκπεραιώθηκαν σε κτηνιατρείο συνεργαζόμενο με το Δήμο Τυρνάβου.

Ο Δήμαρχος Τυρνάβου, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, ευχαρίστησε την ομάδα των εθελοντών κτηνιάτρων, αλλά και όλους του υπόλοιπους που βοήθησαν στην άριστη ολοκλήρωση του προγράμματος.

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google