Τιμούν τον Άγιο Δημήτριο στον Αμπελώνα.

Τιμούν τον Αγιο Δημήτριο στον Μαυρόλιθο και στον Αμπελώνα.

Στον Μαυρόλιθο, σήμερα Πέμπτη 25 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα, θα ψαλεί πανηγυρικός εσπερινός από τον π. ΑλέξανδροΤοκμάκη, ενώ ανήμερα της γιορτής, την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα προεξάρχοντος του αρχιερατικού επιτρόπου Αμπελώνα πρωτ. Νεκταρίου Φωκίδη.

Ο Μαυρόλιθος ή αλλιώς Μικρόλιθος είναι ένας μικρός οικισμός του Δήμου Τυρνάβου και πρώην Δήμου Αμπελώνα, είναι από τους πιο μικρούς οικισμούς του Δήμου, με πληθυσμό μόνο 40 κατοίκους.

Επίσης στη συνοικία Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στον Αμπελώνα, στον ενοριακό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης γιορτάζει το παρεκκλήσι του Αγίου Δημητρίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που κατήρτισε ο προϊστάμενος του ναού, αρχιμανδρίτης π. Αντώνιος Καρυώτης, σήμερα Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, παραμονή της γιορτής, θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός και θείο Κήρυγμα.

Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου και ανήμερα της εορτής θα τελεστεί όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία. Στις 6 το απόγευμα τις ίδιας ημέρας μεθεόρτιος Εσπερινός και παράκληση.