Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Θανάσουλα Δήμου στον Αμπελώνα


Mε επιτυχία στέφθηκε η ομιλία του κ.Θανάσουλα Δήμου,δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Οκτωβρίου και ώρα 12 μ.μ, στην αίθουσα του παλαιού Δημαρχείου Αμπελώνα.

Το θέμα που συζητήθηκε αφορούσε τους φακέλους των μαθητών του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου,του μαθήματος των Θρησκευτικών.
 Αξίζει να αναφερθεί πως το Συμβούλιο της Επικρατείας με την υπ’ αριθμό 660/2018 δικαστική του απόφαση για το Δημοτικό-Γυμνάσιο  και την υπ΄αριθμό 926/2018  για το Λύκειο, κρίνει το μάθημα των Θρησκευτικών ακατάλληλο, παράνομο και επικίνδυνο για την ψυχική υγεία των παιδιών μας.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας,ο κ. Θανάσουλας τόνισε πως το σύστημα της ελληνικής εκπαίδευσης δεν μεταδίδει στους μαθητές του γνώσεις που τους είναι απαραίτητες για τη ζωή αλλά πετυχαίνει την “διάβρωση”  της ψυχοσωματικής τους ανάπτυξης, καθιστώντας τα αδύναμα να αναλάβουν τα ηνία της ζωής τους.
Το εγχειρίδιο που υπάρχει στα χέρια των παιδιών είναι φάκελος και όχι βιβλίο. Χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν θεωρείται δημόσια περιουσία. Επειδή θεωρείται φάκελος και όχι βιβλίο, μπορεί να επιστραφεί.
ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Επιπλέον,στις οδηγίες 17,18 του Υπουργείου παρουσιάζεται η προώθηση μιας ατζέντας για το μάθημα των Θρησκευτικών και όχι μόνο, η οποία έχει δημιουργηθεί από τη νεοβουδιστική οργάνωση “Arigato”  στην Ιαπωνία και προωθείται η προσαρμογή του μαθήματος στις ανάγκες των παιδιών με βάση το βιβλίο ” Learning to live together ” της “Arigato” .
Επίσης, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός των αποτελεσμάτων του διεθνούς προγράμματος αξιολόγησης των μαθητών ( ηλικίας 15 ετών)  ΡISA, όπου στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2015, η χώρα μας πήρε την 43η θέση στα μαθηματικά και τις θετικές επιστήμες και την 40η θέση στην κατανόηση κειμένου, συγκριτικά με αποτέλεσματα προηγούμενων χρόνων, όπου ήμασταν 20 θέσεις πιο πάνω.
 ( Σημείωση: Μας ξεπέρασαν χώρες του τρίτου κόσμου.) Όταν η Σουηδία έπεσε τρεις θέσεις πιο κάτω στα τελευταία αποτελέσματα θεωρήθηκε εθνική τραγωδία και έγινε θέμα στη Βουλή.
Επιπρόσθετα, σύμφωνα με το άρθρο 16 του Συντάγματος ,της παραγράφου 2, για τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, η παιδεία ” αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες. “
Το σχολείο οφείλει να καλλιεργεί την εθνική συνείδηση. Χωρίς εθνική συνείδηση δεν θα υπάρξουν άτομα να υπερασπιστούν τον τόπο τους.
ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ
Χωρίς θρησκευτική συνείδηση δεν θα μπορούν να προσδιοριστούν ως υπάρξεις.
Ζητάμε τα παιδιά μας να έχουν δεξιότητες αλλά να μην έχουν ταυτότητες;
Ο αγώνας για τα παιδιά μας είναι σημαντικός. Σαν γονείς οφείλουμε να σταματήσουμε την κατακρεούργηση της σημερινής παιδείας και να διεκδικήσουμε μια Παιδεία  Ορθόδοξη και Ελληνική!
Σύμφωνα με το νόμο 1566/85,άρθρο 1, παράγραφος 1,” Η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης είναι απαραβίαστη. “
Έχουμε το νόμο με το μέρος μας!  Ας δρασουμε συλλογικά και άμεσα με την επιστροφή των βιβλίων.
Για το καλό των παιδιών μας και των επόμενων γενιών!
( Την αίτηση επιστροφής των βιβλίων μπορείτε να την τυπωσετε από την ιστοσελίδα www.enromiosini.gr)
** Να τονίσουμε πως θα ακολουθήσουν παρόμοιες ομιλίες μέσα στους επόμενους μήνες.
Ομάδα Πρωτοβουλίας Γονέων Αμπελωνα 
κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google