Περισσότερους από 20.000 κεραυνούς προκάλεσε ήδη ο «Ορέστης»


Μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας, ο «Ορέστης» είχε προκαλέσει περισσότερους από 20.000 κεραυνούς, μεταξύ νότιας Ιταλίας και Ελλάδας, σύμφωνα με το σχετικό σύστημα ανίχνευσης ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο «Ορέστης» θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της χώρας μας, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του EAA.

Την Τρίτη βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, στις δυτικές Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Στη Στερεά Ελλάδα και κυρίως στην ανατολική Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τα φαινόμενα αναμένονται έντονα και ενδέχεται τοπικά να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα διατηρηθούν στα επίπεδα των 6-7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα εξασθενήσουν φτάνοντας επίσης σε εντάσεις τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Την Τετάρτη, καθώς ο «Ορέστης» θα κινείται προς το νοτιοανατολικό Αιγαίο, οι βροχές και οι καταιγίδες σταδιακά θα περιοριστούν στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα με τα φαινόμενα να είναι τοπικά έντονα.

Από την Πέμπτη, ψυχρές και ξηρές αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη θα κινηθούν προς την Ελλάδα, ρίχνοντας σημαντικά τον υδράργυρο, με εκτιμώμενη πτώση έως και δέκα βαθμούς σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Πηγή: ΑΠΕ

ΚΑΤΣΑΝΗΣ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google