Στον Τύρναβο άναψε η φλόγα του Φυσικού Αερίου.


Με συμπιεσμένο φυσικό αέριο τροφοδοτήθηκε ο Τύρναβος. Η δάδα μπροστά στο Δημαρχείο άναψε και σηματοδότησε τη νέα ενεργειακή εποχή για την περιοχή.

Τα εγκαίνια του πρώτου σταθμού αποσυμπίεσης Φυσικού Αερίου CNG έγιναν από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο ο οποίος επεσήμανε τα οφέλη που εξασφαλίζει η τροφοδότηση της πόλης με το οικολογικό καύσιμο για τα νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.
Όπως σημείωσε «Το Φυσικό Αέριο αποτελεί το καύσιμο βάσης για την μετάβαση της χώρας μας στην περίοδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τη συμβολή στην μάχη για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής, την εξασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας καθώς προκύπτουν πολλά σύγχρονα επαγγέλματα.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός συνεχάρη όσους εργάστηκαν για να φθάσει το Φ.Α στην περιοχή και ευχήθηκε «καλή και φθηνή χρήση του αερίου στους δημότες Τυρνάβου».

Ο Τύρναβος είναι η δεύτερη περιοχή της Ελλάδας μετά τον Λαγγαδά Θεσσαλονίκης που τροφοδοτείται με συμπιεσμένο φυσικό αέριο. Το δίκτυο CNG σύντομα θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας όπου δεν φθάνει ο κεντρικός αγωγός του Φ.Α, όπως σημείωσε ο Γενικός Δ/ντης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Λεωνίδας Μπακούρας. Τον επόμενο μήνα θα τροφοδοτηθούν η Καλαμπάκα και η Ελασσόνα και το 2019 οι Σοφάδες και ο Παλαμάς Καρδίτσας και η Αγιά Λάρισας.

Στον Τύρναβο έχουν κατασκευαστεί 7 χιλιόμετρα του δικτύου Φ.Α και αναμένονται άλλα 13 χλμ τα επόμενα 4 χρόνια, επένδυση που φθάνει τα 3,5 εκ. ευρώ. Ενώ στους στόχους της εταιρίας είναι μέσα σε 5 χρόνια ο μισός πληθυσμός του Τυρνάβου να χρησιμοποιεί οικολογικό καύσιμο.

Ο κ. Φάμελλος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις αποσυμπίεσης, όπου με ειδικά οχήματα θα φτάνει συμπιεσμένο το αέριο, θα ακολουθεί η αποσυμπίεσή του με απόλυτη ασφάλεια και θα διανέμεται στο αστικό δίκτυο. Η ασφάλεια της εγκατάστασης είναι δεδομένη καθώς για την κατασκευή και λειτουργία της έχουν τηρηθεί και οι πιο αυστηροί κανόνες.

Το ενδιαφέρον των πολιτών είναι μεγάλο διαβεβαίωσε ο Δήμαρχος Τυρνάβου Παναγιώτης Σαρχώσης, αφού τις τελευταίες ημέρες πάνω από 1500 άτομα κατέθεσαν αίτηση για τη σύνδεση του σπιτιού ή της επιχείρησής τους με το δίκτυο.

Το πρώτο κτίριο που συνδέθηκε και θα θερμανθεί με μεγάλη οικονομία τη διάρκεια του Χειμώνα είναι το 1ο Γυμνάσιο Τυρνάβου, στην συνοικία Τούμπα καθώς και ένα αρτοποιείο.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ

ΤΥΡΝΑΒΟΣ

ΤΥΡΝΑΒΟΣ

ΤΥΡΝΑΒΟΣ

ΠΗΓΗ: ERT.GR

ΚΑΤΣΑΝΗΣ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google