Το Σαββατοκύριακο η Γιορτή Ακτινιδίου Πυργετού – Αιγάνης


Για 14η συνεχόμενη χρονιά,, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Τεμπών, o ΔΟΠΑΠΕΠΤ, η τοπική κοινότητα Πυργετού και Αιγάνης διοργανώνουν την γιορτή Ακτινιδίου Πυργετού – Αιγάνης, το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 στον ίδιο χώρο όπως κάθε χρόνο, στη διασταύρωση της Εθνικής με το δρόμο προς Πυργετό.

Με την ετήσια αυτή εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος καταβάλλεται προσπάθεια για την προβολή των ακτινιδίων της περιοχής που ξεχωρίζουν πανελλήνια. Η προσπάθεια αυτή φαίνεται ότι έχει μεγάλη επιτυχία αφού τα ακτινίδια Πυργετού – Αιγάνης έχουν γίνει ευρύτερα γνωστά . Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα του Περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας οι διοργανωτές απεύθυναν έκκληση στον κόσμο να επισκεφθεί την 14η Γιορτή Ακτινιδίου και να γευτεί από κοντά το προϊόν που παράγεται στον Πυργετό και στην Αιγάνη.
Αναλυτικότερα οι δηλώσεις των οργανωτών έχουν ως εξής:

Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός:

«Το ακτινίδιο αποτελεί πηγή ζωής για την περιοχή. Παράλληλα παράγεται εθνικός πλούτος. Ως αιρετή Περιφέρεια στεκόμαστε με σεβασμό και προσοχή απέναντι στο ακτινίδιο και τους παραγωγούς.

Η Γιορτή μας δίνει τη δυνατότητα να τιμήσουμε τους παραγωγούς και να κάνουμε το προϊόν πιο γνωστό, μέσα από τη συμμετοχή του κόσμου. Αλλά τους τιμούμε καθημερινά, στις δύσκολες στιγμές, καθώς βρισκόμαστε δίπλα τους όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα στις καλλιέργειες τους με διάφορες «ασθένειες». Είμαστε παρόντες και δίνοντας τη δυνατότητα θεραπείας των κρίσεων.

Είμαστε δίπλα τους είτε με έργα άρδευσης προκειμένου να γίνονται πιο αποδοτικές οι καλλιέργειες αλλά και πιο εύκολες. Είμαστε δίπλα τους με έργα οδοποίας που διευκολύνουν την ομαλή μετακίνηση των προϊόντων της παραγωγής. Είμαστε εδώ και προσπαθούμε στο Δήμο Τεμπών με έργα πάνω από 60 εκ. ευρώ να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των ανθρώπων της υπαίθρου, καθώς η ύπαιθρος είναι για τη χώρα μας δύναμη παραγωγής, δύναμη ζωής, είναι η Ελλάδα μας».


Δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος:
«Ο Πυργετός και η Αιγάνη έχουν την τιμητική τους το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Συνδιοργανώνουμε με την Περιφέρεια Θεσσαλίας τη 14η Γιορτή Ακτινιδίου Πυργετού Αιγάνης που στόχο έχει την ανάδειξη αυτού του εξαιρετικού προϊόντος που δίνει προστιθέμενη αξία στην ευρύτερη περιοχή.

Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα καθώς γνωρίζουμε ότι είναι ένας τομέας που χρειάζεται στήριξη, ενίσχυση και διαρκή ανταγωνιστικότητα. Στηρίζουμε τις δράσεις και τις υποδομές των παραγωγών. Πρόσφατα με τον Περιφερειάρχη έχουμε υπογράψει προγραμματική σύμβαση ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ για την αγροτική οδοποιία του Δήμου Τεμπών όπως, επίσης, σε λίγο καιρό εγκαθίσταται εργολάβος για τον καθαρισμό ρεμάτων με συνολικό προϋπολογισμό δυο εκατομμυρίων ευρώ.

Όλες αυτές οι συνεργασίες και οι συνέργειες έχουν ως αποτέλεσμα να φυτεύονται νέες εκτάσεις καλλιέργειας ακτινιδίου.

Είναι μια ύψιστη γιορτή για το Δήμο μας και ευχαριστούμε την Περιφέρεια που στέκεται δίπλα μας. Καλούμε όλους τους πολίτες να παρευρεθούν το Σαββατοκύριακο τιμώντας τους παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής».

ΚΑΤΣΑΝΗΣ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google