Την εξαίρεση του “Αριστέα” από τη μεταφορά της δομής στην ΕΤΑΔ ΑΕ ζητά η διοίκηση του

Η πρόεδρος του Δ.Σ. κα Δήμητρα Ριζούλη του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας

επισημαίνει τα εξής:

“Η Διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας συμμεριζόμενη την αγωνία των εργαζομένων και των οικογενειών των ωφελουμένων Α.μεΑ. που επί σειρά ετών είναι δέκτες των υπηρεσιών του «Αριστέα», ενημερώνει σχετικά με την μεταβίβαση της δομής Γιάννουλης του Παραρτήματος Α.μεΑ Λάρισας «Ο Αριστεύς» στην ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε., ότι έχει ήδη επιληφθεί και υπήρξε προφορική αλλά και έγγραφη επικοινωνία της Προέδρου του Δ.Σ. κας Ριζούλη Δήμητρας τόσο με την Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης όσο και το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Ασφάλισης υπό την εποπτεία του οποίου τελεί το Κ.Κ.Π.Π. Θεσσαλίας, όπου ζητείται να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αυτονόητη εξαίρεση του «Αριστέα».

Επισημαίνεται ότι ήδη το Υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωση του έδωσε τις απαραίτητες διευκρινήσεις επί της διαδικασίας μεταβίβασης των ακινήτων καθώς και για τα ακίνητα που εξαιρούνται και συγκεκριμένα: Ακίνητα εκτός συναλλαγής και κοινόχρηστα όπως αιγιαλοί, παραλίες και παρόχθιες εκτάσεις, υδρότοποι, περιοχές Ramsar, περιοχές Natura, αμιγώς δασικές εκτάσεις, κοινόχρηστοι χώροι κ.λπ.

Επίσης όλα όσα είναι προορισμένα για την εξυπηρέτηση δημόσιων, δημοτικών, κοινοτικών ή θρησκευτικών σκοπών.

Ενδεικτικά: αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μνημεία, μουσεία, νοσοκομεία, δημόσια στάδια, πανεπιστήμια, σχολεία, γυμναστήρια, κολυμβητήρια κ.λπ., στρατόπεδα, αεροδρόμια, ναύσταθμοι κ.λπ., κτίρια, γήπεδα, αποθηκευτικοί χώροι, πάρκινγκ κ.λπ. τα οποία χρειάζονται οι δημόσιες υπηρεσίες για την διεξαγωγή του έργου τους”.

Η Πρόεδρος Δ.Σ.
του Κ.Κ.Π.Π. Θεσσαλίας
Δήμητρα Ριζούλη