Σεμινάρια φωτογραφίας στο Μύλο του Παππά


Το διαδικτυακό φωτογραφικό περιοδικό fmag και η φωτογραφική ομάδα fplus, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, ανακοινώνουν τη διοργάνωση δύο φωτογραφικών σεμιναρίων που θα υλοποιηθούν στο Μύλο του Παππά (1ος όροφος) Γεωργιάδου 53 στη Λάρισα.

Το πρώτο σεμινάριο με τίτλο «Εισαγωγή στις Βασικές Αρχές της Φωτογραφίας» έχει διάρκεια 4 μήνες και θα πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη από τις 20:00 έως 22:00.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων στις βασικές αρχές της φωτογραφίας, περιλαμβάνοντας κυρίως τις θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις που θα βοηθήσουν στην κατανόηση και χρήση της φωτογραφικής γλώσσας, ως μέσο έκφρασης.

Πρώτη συνάντηση ενδιαφερομένων: Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018, στις 20.00, στο Μύλο του Παππά, (1ος όροφος) Γεωργιάδου 53 στη Λάρισα.

Το δεύτερο σεμινάριο με τίτλο «Εισαγωγή στη Φωτογραφία» είναι ένα δωρεάν σεμινάριο φωτογραφίας για παιδιά και εφήβους που θα έχει συνολική διάρκεια 6 μήνες και μπορούν να συμμετέχουν μαθητές Δημοτικών Σχολείων (Ε & ΣΤ τάξης), Γυμνασίων και Λυκείων.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη και η ώρα θα οριστεί από τους συμμετέχοντες στην πρώτη συνάντηση.

Πρώτη συνάντηση ενδιαφερομένων: Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018, στις 19.00, στο Μύλο του Παππά, (1ος όροφος) Γεωργιάδου 53 στη Λάρισα.

Ο κύκλος των μαθημάτων πλαισιώνεται από παρουσιάσεις φωτογράφων, εξωτερικές λήψεις για πρακτική εφαρμογή, ανάθεση ασκήσεων και κριτική ανάλυση των φωτογραφιών που θα δημιουργηθούν κατά την διάρκεια του εργαστηρίου.

Στο τέλος του σεμιναρίου, το υλικό που θα παραχθεί καθ” όλη την διάρκεια των δύο σεμιναρίων, θα αξιολογηθεί και θα αποτελέσει τον κορμό μιας ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας που θα παρουσιαστεί στο χώρο του Μύλου του Παππά.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα χορηγηθεί στους συμμετέχοντες βεβαίωση συμμετοχής.

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google