Οργή για κυνηγό που σκότωσε δεκάδες άγρια ζώα στην Αφρική για να βγάλει σέλφι


“Σκότωσα μια ολόκληρη οικογένεια μπαμπουίνων” περηφανευόταν στις φωτογραφίες που έστειλε στους φίλους του ο Μπλέικ Φίσερ, δίχως να μπορεί να φανταστεί ότι η κίνηση αυτή σύντομα θα του γύριζε μπούμερανγκ.

Ο Φίσερ βρέθηκε με τη γυναίκα του στη Ναμίμπια της Αφρικής το Σεπτέμβριο. Πως πέρασε τις μέρες του; Σκοτώνοντας τουλάχιστον 14 άγρια ζώα! Ανάμεσά τους, μπαμπουίνοι, μία καμηλοπάρδαλη, μια λεοπάρδαλη, μία αντιλόπη, έναν όρυγα, κ.α. Και κάθε φορά, δεν δίστασε να φωτογραφηθεί φουσκώνοντας από περηφάνια δίπλα στο θήραμά του. Ούτε και να στείλει τις φωτογραφίες σε περισσότερους από 100 φίλους και γνωστούς, οι οποίοι, όπως αποδείχθηκε, δεν μοιάζουν να μοιράστηκαν τον ενθουσιασμό του.

“Σκότωσα μια ολόκληρη οικογένεια μπαμπουίνων” γράφει σε μία από τις συνοδευτικές λεζάντες της… αντίστοιχης φωτογραφίες με τα σωριασμένα νεκρά ζώα μπροστά στα πόδια του.

Ο Μπλέικ Φίσερ με τα θηράματά του
Ο Μπλέικ Φίσερ με τα θηράματά του

Οι αντιδράσεις πίσω στις ΗΠΑ δεν άργησαν να ξεσπάσουν. Αναγκάζοντας ακόμη και τα μέλη του σωματείου να ζητήσουν την παραίτησή του, αφού έδειξε να αδιαφορεί απόλυτα για τις λεπτές ισορροπίες και την “πολιτική ορθότητα” που καθιστούν αποδεκτό το κυνήγι στις μέρες μας… Όπως ανέφεραν άλλα μέλη της επιτροπής, θα ήταν άδικο να φαίνονται όλοι “κακοί” στα μάτια της κοινής γνώμης.

Ο Μπλέικ Φίσερ με τα θηράματά του
Ο Μπλέικ Φίσερ με τα θηράματά του

Μετά την οργή και την κατακραυγή που προκάλεσαν οι φωτογραφίες του, ο Φίσερ παρουσίασε και τη δική του άποψη για τα γεγονότα. Και δείχνει ότι μάλλον δεν κατάλαβε απολύτως τίποτα. Ζήτησε με συγγνώμη για τις φωτογραφίες που έστειλε, όχι όμως και για αυτό που έκανε. Όπως υποστήριξε άλλωστε, “το κυνήγι άγριων ζώων είναι νόμιμο στη Ναμίμπια”.

“Δεν έκανα τίποτε κακό, τίποτε ανήθικο” δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, υπογραμμίζοντας ότι στη Ναμίμπια υπάρχει πρόστιμο για την δολοφονία απειλούμενων ειδών και ότι οι μπαμπουίνοι δεν… ανήκουν σε αυτά!

Πηγή: news247.gr

 

ΚΑΤΣΑΝΗΣ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google