Έστειλαν μήνυμα από τον Τύρναβο οι κτηνοτρόφοι.


Με μεγάλη επιτυχία και με πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 13 Οκτωβρίου η ημερίδα για το αιγοπρόβειο γάλα από το νεοσύστατο Κτηνοτροφικό Σύλλογο Δήμου Τυρνάβου.

Οι κτηνοτρόφοι έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα σε αυτούς που παρανομούν εισάγοντας αιγοπρόβειο γάλα από τρίτες χώρες με αποτέλεσμα να το βαπτίζουν « ελληνικό ».  Οι κτηνοτρόφοι είναι αγανακτισμένοι από την πτώση της τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος που δίνουν σε γαλακτοβιομηχανίες και τυροκομεία, σημείωσαν επίσης ότι θα επιλέξουν ακόμα και την δικαστική οδό ώστε να διαφυλάξουν τα συμφέροντά τους.

Ο πρώην δήμαρχος Τυρνάβου και γνωστός συνδικαλιστής κ. Θανάσης Νασίκας ήταν κεντρικός ομιλητής και κατήγγειλε ευθέως με ονόματα εκείνους που ελληνοποιούν εισαγόμενα γάλατα, όπως επίσης τόνισε ότι οι κτηνοτρόφοι ξεκίνησαν δικαστικό αγώνα κατά συγκεκριμένων προσώπων.

Μίλησαν και παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Τυρνάβου Π. Σαρχώσης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Γιώργος Λαδόπουλος, ο διοικητικός σύμβουλος του ΟΠΕΚΕΠΕ και πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αμπελώνα κ. Ζήσης Παρλίτσης, π. υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Στέλιου Ροντούλη, ο πολιτευτής  κ. Γιώργος Αδαμούλης και τ-μέλος  της πολίτικης επιτροπής ΝΔ 2010-2014, επίσης πολιτευτές της ΝΔ κ. Θεοδώρα Κάλλας και κ. Αθήνα Σιαφαρίκα, του εκπρόσωπου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Στέλιου Τσικριτσή και ο π. πρώην προέδρου του Συλλόγου Τυροκόμων Ελλάδος κ. Απόστολου Ρίζου.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ

 

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google