ΕΚΛ: Να σταματήσουν οι δίκες και οι διώξεις αγροτών!


ΥΠΟΛΓΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ 3 ΑΓΡΟΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, να τιμωρήσει με ποινή φυλάκισης 4 μηνών με 3ετή αναστολή, 3 αγροτοσυνδικαλιστών (Ρίζο Μαρούδα, Κώστα Τζέλα και Χρήστο Πάσχο), γιατί συμμετείχαν στις αγροτικές κινητοποιήσεις του 2013, διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς, αποδεικνύει ότι η αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πάει χέρι – χέρι με τον αυταρχισμό και την καταστολή. Τα όσα έλεγε παλιότερα ο ίδιος ο πρωθυπουργός για παραγραφή των διώξεων σε βάρος των αγροτών που βρέθηκαν στα μπλόκα του αγώνα, αποδεικνύονται άλλη μια μεγάλη απάτη.
Άλλωστε δεν είναι οι μοναδικοί. Δεκάδες συνδικαλιστές του ταξικού εργατικού κινήματος, από το ΕΚΝΛ, τα σωματεία και του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα συχνά πυκνά σέρνονται σε δίκες και καταδικάζονται για την συνδικαλιστική τους δράση απέναντι στην βάρβαρη επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε και εργοδοσίας.
Οι μικρομεσαίοι αγρότες καταλαβαίνουν ποιοι και γιατί επιδιώκουν τη συκοφάντηση του αγώνα τους ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ που τους ξεκληρίζει, ποιοι και γιατί καλλιεργούν τον κοινωνικό αυτοματισμό. Είναι οι ίδιοι που πολεμάνε με λύσσα το ταξικό εργατικό κίνημα και την πάλη του, δηλαδή τα μονοπώλια και τα κόμματα τους, με την κυβέρνηση να έχει προεξάρχοντα ρόλο σε αυτή τη διαδικασία καταστολής των αγώνων και ταυτόχρονα εξαπάτησης των εργαζόμενων και των βιοπαλαιστών.
Όμως, κανένας αυταρχισμός και καμιά ποινικοποίηση δεν μπορούν να σταματήσουν τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων και των φτωχομεσαίων αγροτών. Αγώνες για να βάλουν εμπόδια στην αντεργατική – αντιλαϊκή λαίλαπα αλλά και για να φέρουν στο προσκήνιο οι εργατικές – λαϊκές ανάγκες του σήμερα και η ικανοποίησή τους.
Το ΕΚΝΛ που χρόνια τώρα συμπορεύεται με τους μικρομεσαίους αγρότες που αγωνίζονται συσπειρωμένοι στις Ομοσπονδίες, τους Αγροτικούς Συλλόγους και τις Επιτροπές Αγώνα που συγκροτούν την Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων, θα συνεχίσει να συμπορεύεται με τη μικρομεσαία αγροτιά, στους αγώνες, κόντρα σε κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης τους, μέχρι την ανατροπή της βάρβαρης ταξικής πολιτικής και του ίδιου του εκμεταλλευτικού συστήματος.
Καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία να κάνουν το ίδιο, εκφράζοντας παράλληλα την αλληλεγγύη τους στη μικρομεσαία αγροτιά.
Η εργατική τάξη και η αγωνιζόμενη αγροτιά έχουμε μόνο μια επιλογή, τον δρόμο της κοινής αγωνιστικής απάντησης στην αντιλαϊκή πολιτική, με πρώτο σταθμό την πανεργατική απεργία στις 8 Νοέμβρη.

ΚΑΤΣΑΝΗΣ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google