Τύρναβος: Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση γονέων για τις λοιμώξεις στους παιδικούς σταθμούς


Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Τυρνάβου, στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των γονέων των παιδιών που φοιτούν στους παιδικούς σταθμούς σε θέματα υγείας των παιδιών, πραγματοποίησε την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018 το απόγευμα στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο Τυρνάβου ενημερωτική ομιλία ιατρικού περιεχομένου, με θέμα: «Λοιμώξεις της παιδικής ηλικίας-Εμβολιασμοί» και ομιλήτρια τη συμβεβλημένη παιδίατρο των παιδικών σταθμών του Δήμου Τυρνάβου κ. Αλμπάνη-Ψαθά Μαίρη.

Η παιδίατρος ενημέρωσε τους γονείς για πλήθος θεμάτων καθώς και για τους διάφορους τύπους λοιμώξεων και την αντιμετώπιση τους. Τόνισε τη σημασία των εμβολιασμών, πώς γίνονται και πόσο απαραίτητοι είναι για τα παιδιά. Οι εμβολιασμοί αποτελούν αδιαμφισβήτητο μέτρο πρόληψης των λοιμωδών νοσημάτων, αλλά ειδικότερα σε περιόδους επιδημικών εξάρσεων τα επίνοσα άτομα αποτελούν απειλή για την δημόσια υγεία. Επίσης αναφέρθηκε στην εποχιακή γρίπη και στην επίκαιρη ιλαρά εξηγώντας τα συμπτώματα και την θεραπεία των ασθενειών. Δόθηκαν πολλές οδηγίες για το πώς βοηθιέται στο σπίτι και στο σχολείο το παιδί, για να ισχυροποιήσει το ανοσοποιητικό του σύστημα και για μέτρα προφύλαξης προς αποφυγή διασποράς των λοιμωδών νόσων. Ακολούθησαν ερωτήματα παρευρισκόμενων γονέων στην παιδίατρο που διεξοδικά απαντήθηκαν.

Την ενημερωτική ομιλία για τις λοιμώξεις και τους εμβολιασμούς στον παιδικό σταθμό παρακολούθησε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Λαγκιόλη-Μπίλιου Θεοφανώ, παιδαγωγοί όλων των σταθμών του Δήμου Τυρνάβου και φυσικά οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, γονείς των παιδιών.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ

ΤΥΡΝΑΒΟΣ

ΤΥΡΝΑΒΟΣ

ΤΥΡΝΑΒΟΣ

 

ΚΑΤΣΑΝΗΣ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google