Δράση Πολιτών: “Οι αμπελοκαλλιεργητές είναι ανάστατοι, αλλά ο ΕΛΓΑ… πέρα βρέχει”.


Όπως είναι γνωστό , οι βροχοπτώσεις του Σεπτεμβρίου ” χτύπησαν ” τα αμπέλια, αφήνοντας το αποτύπωμά τους ορατό και ευδιάκριτο.

Λόγω του προαναφερθέντος ζημιογόνου  αιτίου , οι παραγωγοί έκαναν δηλώσεις και κατέβαλαν τα αντίστοιχα εκτιμητικά τέλη.Μάλιστα , ειδοποιήθηκαν να αφήσουν και “μάρτυρες” , για να πιστοποιηθεί η καταστροφή , όπως και έπραξαν.
Στη συνέχεια , όμως , ούτε φωνή , ούτε ακρόαση από τον ΕΛΓΑ.Κυκλοφόρησαν , μάλιστα , κάτι περίεργες φήμες  , ότι δεν θα δοθούν οι σχετικές αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς.Το χειρότερο όμως όλων είναι πως και  οι ” μάρτυρες” άρχισαν να εξαφανίζονται “μυστηριωδώς”,  στερώντας τους καλλιεργητές από τις αναγκαίες αποδείξεις της ζημιάς που υπέστησαν.
Μετά λοιπόν από όλα αυτά, τίθενται τα ερωτήματα :Γιατί ο ΕΛΓΑ δεν ενεργοποιεί τον μηχανισμό του; Γιατί έχει συμπεριφορά …πέρα βρέχει; Ποιες συνέπειες θα έχουν οι παραγωγοί από την απώλεια των ” μαρτύρων” , μολονότι οι ίδιοι δεν φέρουν καμιά ευθύνη;Τελικά , έχει ο ΕΛΓΑ τη βούληση να αποζημιώσει τους παραγωγούς ή οι άνθρωποι ματαιοπονούν;
Περιμένουμε τις  επίσημες απαντήσεις του Οργανισμού.
Στη δημοτική αρχή δεν θέτουμε κανένα ερώτημα ή δεν απευθύνουμε καμία νουθεσία , γιατί , ως συνήθως , κοιμάται.Μην την ξυπνάτε.
Στέλιος Ροντούλης
Επικεφαλής  “Δράσης Πολιτών”
10/10/2018.

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google