Από χωριό της Λάρισας 67χρονος στη ΜΕΘ από τον ιό του Δυτικού Νείλου.


Το πρώτο κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στο Νοσοκομείο Λαμίας, επιβεβαιώθηκε σε νοσηλευόμενο που εισήχθη εσπευσμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας την περασμένη Παρασκευή.

Πρόκειται για 67χρονο από χωριό της Λάρισας, ο οποίος εισήχθη με συμπτώματα μηνιγγίτιδας και τελικά οι εργαστηριακές αναλύσεις έδειξαν ότι έχει προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί το ΚΕΕΛΠΝΟ το οποίο παρακολουθεί τη συχνότητα των κρουσμάτων, που έχουν αυξηθεί γεωμετρικά τη φετινή περίοδο εξαιτίας των κλιματολογικών συνθηκών που ευνόησαν την αναπαραγωγή των κουνουπιών.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά 289 κρούσματα εκ των οποίων τα 220 έχουν εκδηλώσει συμπτώματα που επηρεάζουν το κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκεφαλίτιδα, άσηπτη μηνιγγίτιδα ή μηνιγγοεγκεφαλίτιδα), ενώ οι θάνατοι μέχρι τις 9 Οκτωβρίου ήταν 34!

Πέρυσι τα κρούσματα ήταν 48, ενώ τα δύο προηγούμενα χρόνια (2015 και 2016) ο ιός δεν είχε κάνει την εμφάνισή του στη χώρα μας.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο του ΚΕΕΛΠΝΟ στις επηρεαζόμενες περιοχές σύμφωνα με τα καταγεγραμμένα κρούσματα, περιλαμβάνεται και ο Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας της περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας!

Άλλοι γειτονικοί δήμοι που έχουν επιβεβαιωμένο κρούσμα ιού Δυτικού Νείλου είναι:

Από την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας:
• Δήμος Χαλκιδέων

Από την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας:
• Δήμος Τανάγρας
• Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων
• Δήμος Θηβαίων

Από την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας:
• Δήμος Λαρισαίων
• Δήμος Τεμπών.

Πηγή: lamiareport.gr

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google