Εργατικό ατύχημα με ακρωτηριασμό στη Λάρισα.


Σοβαρό εργατικό ατύχημα σε εργοστάσιο έξω από τη Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας 43χρονος ακρωτηριάστηκε στον καρπό του χεριού του από άγνωστη μέχρις στιγμής αιτία. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο και μετέφερε τον 43χρονο σε Νοσοκομείο της Λάρισας όπου μεταφέρθηκε άμεσα στη μονάδα συγκόλλησης για να σώσουν το χέρι του.

Ανακοίνωση από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας που αναφέρει τα εξής: 

Άλλο ένα σοβαρό εργατικό «ατύχημα» σε συσκευαστήριο ξηρών καρπών, στη Νέα Λεύκη Λάρισας, προστέθηκε σήμερα στον μακρύ κατάλογο όλων των προηγούμενων, που καταδεικνύει την απουσία ουσιαστικών μέτρων προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων, στους τόπους δουλειάς και τις συνθήκες πίεσης που υπάρχουν.
Αυτή είναι η σύγχρονη Ελλάδα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που διατυμπανίζει η κυβέρνηση, όπου κάθε 15 λεπτά της ώρας έχουμε ένα εργατικό «ατύχημα» και κάθε 3 ημέρες ένα θανατηφόρο «δυστύχημα». Αυτό είναι το καθημερινό σκηνικό της ταξικής επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς.
Η διοίκηση του ΕΚΝΛ, εκφράζει τη συμπαράσταση της στον συνάδελφό μας που υπέστη εργατικό ατύχημα και του εύχεται γρήγορη ανάρρωση.
Καλεί τους εργαζόμενους, να μην κάνουν πίσω, μπροστά στην ανάγκη για το μεροκάματο από την διεκδίκηση μέτρων προστασίας της ζωής και της υγείας τους, ώστε να γυρίζουν στα σπίτια τους αρτιμελείς και ζωντανοί. Συσπειρωμένοι στα σωματεία τους, να διεκδικήσουν μαζί με το ΕΚΝΛ:
* Να ληφθούν άμεσα όλα εκείνα τα μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων στην εν’ λόγω εταιρεία και σε όλους τους χώρους δουλειάς.
Να σταματήσει η εντατικοποίηση της εργασίας, να μην χρησιμοποιούνται σε καμία θέση ειδικευμένων εργαζομένων ανειδίκευτοι εργάτες-εργάτριες.

ΚΑΤΣΑΝΗΣ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google