Εντοπίστηκε παράνομο εργαστήριο παρασκευής αλκοολούχων ποτών στη Θεσσαλονίκη


Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος εντοπίστηκε σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, παράνομο εργαστήριο παρασκευής αλκοολούχων ποτών και συνελήφθη 36χρονος ημεδαπός για λαθρεμπορία και παράβαση της νομοθεσίας περί σημάτων.

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων και πολυήμερων ερευνών αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος εντόπισαν χθες (Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2018) τον 36χρονο να μεταφέρει, σε αποθηκευτικό χώρο που διατηρούσε, δύο πλαστικούς περιέκτες των δέκα λίτρων, με αιθυλική αλκοόλη.

Όπως προέκυψε από τη διερεύνηση της υπόθεσης, ο 36χρονος είχε προβεί στη διαμόρφωση του ανωτέρω αποθηκευτικού χώρου σε παράνομο εργαστήριο παρασκευής αλκοολούχων ποτών και τουλάχιστον τους τελευταίους τρεις μήνες, παρασκεύαζε και διακινούσε αλκοολούχα ποτά, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, αφού παραλάμβανε κενές φιάλες από διάφορα καταστήματα, τις επαναγέμιζε, είτε με αλκοολούχα ποτά που παρασκεύαζε ο ίδιος, είτε με αλκοολούχα ποτά φθηνότερων επωνυμιών, τα οποία προέρχονταν από γειτονική χώρα και στη συνέχεια τα μεταπωλούσε.

Συνολικά σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, το παράνομο εργαστήριο και το όχημα του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (71) φιάλες αλκοολούχων ποτών διαφόρων επωνυμιών,
  • (981) φιάλες διάφορων επώνυμων εταιρειών κενές περιεχομένου,
  • (170) λίτρα άνυδρης αιθυλικής αλκοόλης,
  • δεξαμενή, πλήθος αυτοκόλλητων ετικετών, περιέκτες φυσιολογικού ορού, φαρμακευτικές βελόνες, εργαλεία αποκόλλησης/απόξεσης και επικόλλησης ετικετών,
  • αυτοκίνητο,
  • 300 ευρώ και
  • κινητό τηλέφωνο.

Κατά την έρευνα στον χώρο προσήλθαν υπάλληλοι της Χημικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας, στην οποία θα αποσταλούν δείγματα από τις προαναφερθείσες ποσότητες, προκειμένου διευκρινιστεί αν είναι επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία.

Τα προϊόντα λαθρεμπορίας θα αποσταλούν στο Τελωνείο Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Θεσσαλονίκης για τον ακριβή προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών, το κατασχεμένο αυτοκίνητο θα αποσταλεί σε Τελωνείο ενώ το χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. 

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google