Χαρμόσυνα χτύπησαν οι καμπάνες στον Τύρναβο.

Χαρμόσυνα χτύπησαν οι καμπάνες σήμερα το πρωί στον Τύρναβο και σε όλη την Ιερά μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, μετά το άκουσμα της εκλογής του νέου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου αρχιμ. Ιερωνύμου Νικολόπουλου.

Συνήλθε σήμερα Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018, στην τέταρτη Τακτική Συνεδρία της, η Ιερά Συνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

Μετά την προσευχή ανεγνώσθη ο Κατάλογος των συμμετεχόντων Ιεραρχών και διεπιστώθη απαρτία.

Κατόπιν επικυρώθηκαν τα Πρακτικά της χθεσινής Συνεδρίας.

Εν συνεχεία άρχισε η ψηφοφορία περί του τρόπου πληρώσεως της κενής Μητροπολιτικής Έδρας Λαρίσης και Τυρνάβου. Επί συνόλου 80 ψηφισάντων, η πρόταση δι’ εκλογής έλαβε 68 ψήφους και η πρόταση διά καταστάσεως 10 ψήφους. Επίσης ευρέθησαν 1 λευκή και 1 άκυρη ψήφος. Έτσι η Ιεραρχία απεφάνθη υπέρ της πληρώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως δι’ εκλογής.

Ακολούθησε η διαδικασία της πληρώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου δι’ εκλογής. Για την κατάρτιση του τριπροσώπου, επί συνόλου 80 ψηφισάντων έλαβαν:
1) Αρχιμανδρίτης κ. Ιερώνυμος Νικολόπουλος, ψήφους 69
2) Αρχιμανδρίτης κ. Αχίλλιος Τσούτσουρας, ψήφους 40
3) Αρχιμανδρίτης κ. Διονύσιος Παπαλέξης, ψήφους 24

Επίσης ευρέθη 1 άκυρη ψήφος.

Επί της δευτέρας ψηφοφορίας και γενομένης της διαλογής των ψήφων, ανεδείχθη Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ιερώνυμος Νικολόπουλος με 68 ψήφους, επί συνόλου 80 ψηφισάντων και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Αχίλλιος Τσούτσουρας έλαβε 9 ψήφους. Επίσης ευρέθησαν 1 λευκή και 2 άκυρες ψήφοι.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Νέος Μητροπολίτης Λαρίσης ο Αρχιμ. Ιερώνυμος Νικολόπουλος