Βαρύ όνομα για την Μητρόπολη Λαρίσης

Κάθε φορά που μία τακτική Ιεραρχία πλησιάζει, το ενδιαφέρον όλων συγκεντρώνεται στην υπόθεση των εκλογών νέων επισκόπων. Έτσι και φέτος το θέμα που μονοπωλεί τις συζητήσεις είναι η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Λαρίσης, ο οποίος θα διαδεχτεί τον μακαριστό Ιγνάτιο, τον Λάππα. Δεν σταματά η φιλολογία για το πρόσωπο το οποίο θα επισκοπεί την Λάρισα την επόμενη μέρα.

Η Λάρισα έχει μια δύσκολη ιστορία στην διαποίμανση της μετά από την έκπτωση του Μητροπολίτου Θεολόγου. Ο ισχυρός Σεραφείμ διαποίμανε αρκετά χρόνια με πυγμή, ο διάδοχος του Δημήτριος αναχώρησε λόγω κρατικών επεμβάσεων και κατέλαβε την προσωποπαγή τότε Γουμενίσσης. Επόμενος ο πολλά παθών και υπομείνας έως τέλους Ιγνάτιος.

Η εκλογή διαδόχου του, όπως όλα δείχνουν πάει στον ομώνυμο του νυν Αρχιεπισκόπου, Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμο Νικολόπουλο, Α’ Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου. Ένα κληρικό όπως τον χρειάζεται η Λάρισα, με κατάρτιση.

Η λογική λέει ότι επειδή ο π. Ιερώνυμος πολλές φορές έχει εξυπηρετήσει τους Ιεράρχες σε θέματα νομικά και κανονικά, θα λάβει την ψήφο τους. Σίγουρα το ότι για χρόνια ασκεί το επίπονο έργο του πρακτικογράφου στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο και την Ιεραρχία, θα είναι ένα επιπλέον θετικό στην πρόκριση του. Φυσικά οι σπουδές του στην Ολλανδία θα βαρύνουν θετικά στην γνώμη των Ιεραρχών. Ίσως παραμένει άγνωστο το ότι ως πρόεδρος του εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου οδού Βουλιαγμένης κατάφερε και προίκισε την ενορία με ιδιόκτητο χώρο για πνευματικές και άλλες δραστηριότητες. Θετικό για όσους μπορούν να γνωρίζουν, είναι η σχέση του με τους συνεφημερίους του στον εν λόγω ναό, όπου συνεργάστηκε μαζί τους με αρμονία. Η διέλευση του ως ιεροκήρυκος, από την Μητρόπολη Φθιώτιδος και ως γραμματέως της Αρχιεπισκοπής Αθηνών είναι στα θετικά δεδομένα του βιογραφικού του.

To πρέπων της Εκκλησίας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας θα ήταν από την κάλπη την Παρασκευή να βγει με ισχυρά πλειοψηφία το όνομα Ιερώνυμος Νικολόπουλος.

Πηγή: poimin.gr