Έντονες διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr  ομάδα Αρχιερέων προωθεί την υποψηφιότητα του νεαρού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, Αρχιμανδρίτου Ιγνατίου Μουρτζιανού, εις διαδοχήν του Μακαριστού Μητροπολίτου Ιγνατίου.

Η υποψηφιότητά του συγκεντρώνει αρκετές, μα όχι αρκετές σύμφωνα πάντα με εκκλησιαστικές πηγές, ψήφους για να επιτευχθεί η ανατροπή στην εκλογική διαδικασία της ερχόμενης Παρασκευής. Μάλιστα το γεγονός ότι κατέρχεται υποψήφιος και ο Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Λαρίσης & Τυρνάβου, Αρχιμανδρίτης Αχίλλειος Τσούτσουρας,οδηγεί σε διάσπαση των ψήφων Αρχιερέων που θα ήθελαν να «αντιπολιτευτούν» τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.

Σημειώνεται ότι ο τελευταίος ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου έχει δώσει ατύπως το «χρίσμα» για Μητροπολίτη Λαρίσης στον Α΄ Γραμματέα της Συνόδου, Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμο Νικολόπουλο, ο οποίος και παραμένει ακλόνητο «φαβορί».

Η διαδικασία εκλογής του νέου Μητροπολίτη Λαρίσης αναμένεται να ξεκινήσει περί την 9η πρωινή της Παρασκευής και να ολοκληρωθεί μέχρι το μεσημέρι, με το Μικρό και Μεγάλο Μήνυμα του εκλεγέντος.

Πηγή: trikalavoice.gr

Θανάσης Κατσάνης

Θανάσης Κατσάνης

Blogger - AmpelwnasNews 2011-2016 Tirnavitikanea.com 2016-2018 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com
Follow Me:

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *