Το μεράκι, η εντατική δουλειά και η αξιέπαινη  προσπάθεια των μαθητών της ΣΤ2 τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου  και του καθηγητή πληροφορικής κ. Ζιώγα Βάιου  οδήγησαν  στην κατάκτηση της Εθνικής Ετικέτας Ποιότητας στο πλαίσιο του προγράμματος eTwinning με θέμα «International Scratch Challenge#2»    με το οποίο ασχολήθηκαν κατά το προηγούμενο σχολικό έτος 2017-18.
ΤΥΡΝΑΒΟΣ
Το eTwinning είναι μια Ευρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράση eTwinning δίνει στα σχολεία την ευκαιρία να μάθουν μαζί, να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες.
“Το έργο μας-το πρόγραμμά μας”
Το διεθνές πρόγραμμα «International Scratch Challenge#2» έφερε σε επαφή διάφορες τάξεις σε όλο τον κόσμο. Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν  σε 3 προκλήσεις προγραμματισμού. Οι χώροι ανταλλαγής και επικοινωνίας τούς επέτρεψαν  να ανακαλύψουν τους πολιτισμούς τους, να συγκρίνουν τις γνώσεις τους και τελικά να εργαστούν και να παράγουν μαζί ψηφιακά έργα. Κοινή γλώσσα ήταν η γλώσσα προγραμματισμού  Scratch του υπολογιστή, ενώ παράλληλα τα παιδιά επικοινώνησαν και στην αγγλική γλώσσα.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ

Θανάσης Κατσάνης

Θανάσης Κατσάνης

Blogger - AmpelwnasNews 2011-2016 Tirnavitikanea.com 2016-2018 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com
Follow Me:

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *