Σε Τύρναβο και Αμπελώνα ο εορτασμός της Παναγίας Γοργοϋπηκόου


Λαμπρός εορτασμός και φέτος της Παναγίας Γοργοϋπηκόου σε Τύρναβο και Αμπελώνα.

Συγκεκριμένα σήμερα Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου,το απόγευμα στις 7 θα τελεσθεί Μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και στη συνέχεια λιτάνευση της ιεράς και θαυματουργού εικόνες της Παναγίας Γοργουπηκόου.

Την Δευτέρα,1 Οκτωβρίου,το πρωί στις 7:30 ο πανηγυρικός όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία η ακολουθία του αγιασμού.
Το απόγευμα στις 18:30 θα ψαλλεί η ιερά παράκληση στην Παναγία την Γοργουπήκοο ενώ στις 20:30 το βράδυ θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία.
Να σημειώσουμε ότι στον ναό φυλάσσεται παλαιά εικόνα της Παναγιας Γοργουπηκόου από την Ιερά Μονή Δοχειαρίου του Αγίου Όρους.
Επίσης στον Αμπελώνα, σήμερα την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, παραμονή της γιορτής στις 7 το  απόγευμα θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα. Την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα και περιφορά της εικόνας, της Παναγίας Γοργοϋπηκόου, ενώ στις 6 το απόγευμα εσπερινός και παράκληση.
Ο προϊστάμενος του ναού αρχιμανδρίτης π. Αντώνιος Καρυώτης και το εκκλησιαστικό συμβούλιο καλούν τους πιστούς να συμμετάσχουν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμή της Παναγίας Γοργουπηκόου.

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google