Εορτή της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης στον Κυπάρισσο.


” ΧΑΙΡΕ ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΝΤΩΝ ΧΑΡΑ ΧΑΙΡΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΘΕΙΑ ΣΚΕΠΗ ΚΑΤΑΦΥΓΗ ΧΑΙΡΕ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ
ΜΗΤΗΡ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΙΣ ΧΑΙΡΕ ΠΑΡΘΕΝΕ ΧΑΙΡΕ ΠΙΣΤΩΝ ΤΟ ΚΑΥΧΗΜΑ”

Πολλοί ήσαν οι πιστοί και φιλέορτοι χριστιανοί που ανέβηκαν στον όμορφο Κυπάρισσο, το απόγευμα της Κυριακής 23 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να προσκυνήσουν την ιερά εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης, στο γραφικό εκκλησάκι της στον καταπράσινο λόφο, λίγο έξω από το χωριό.

Στην ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού έλαβαν μέρος πολλοί ιερείς, ενώ τους Θεομητορικούς ύμνους απέδωσε μελίρρυτα πολυμελής χορός Ιεροψαλτών, υπό την καθοδήγηση του Πρωτοψάλτου και Διδασκάλου κ.Θεοδόση Διαμάντη.

Μέσα σε ένα θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον, γεμάτο από μυρτιές και ευωδιαστά άνθη, λιτανεύτηκε η ιερά εικόνα της Μυρτιδιώτισσας Παναγιάς έως της εξέδρας, απ’ όπου οι πατέρες, παρουσία των αρχόντων του τόπου και του φιλόχριστου λαού του Θεού, ευλόγησαν τους άρτους, ενώ ο π.Αχίλλιος μίλησε για το πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου καθώς και για την ευωδία της πνευματικής ζωής, την οποία βιώνοντάς την κανείς δέχεται την θεία και άρρητη ευωδία της αγίας Εκκλησίας και του Δομήτορός της, Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο και οι συνεργάτες του Ναού ετοίμασαν για άλλη μια χρονιά ιεροπρεπώς την ιερά πανήγυρι της Παναγίας, στην οποία και φέτος οι πιστοί χριστιανοί έδωσαν δυναμικά το παρόν τους.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ

ΚΑΤΣΑΝΗΣ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google