Ο Στ. Σπανογιάννης ασκεί κριτική στη δημοτική αρχή Τυρνάβου.


Με αφορμή τον δεύτερο κύκλο προκήρυξης (voucher) για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ, ο υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου Στέλιος Σπανογιαννης ασκεί κριτική στη δημοτική αρχή για τον τρόπο που αντιμετώπισε το ζήτημα.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως “ενώ η εγκύκλιος καθορίζει την 1η Οκτωβρίου ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων, το σύστημα καταχώρησης των αιτήσεων στον Δήμο Τυρνάβου εμφανιζόταν ως κλειδωμένο, δέκα ολόκληρες μέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας “.

Έτσι ο κ. Σπανογιάννης, όπως δηλώνει, αναγκάστηκε να παρέμβει με τον ακόλουθο τρόπο: “Σε συνάντησή μου με τον πρόεδρο της ΚΕΔΗΤ , αντιδήμαρχο κ. Τσιόπα, ζήτησα να επανεξετασθούν οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων γονέων, διότι τα αποτελέσματα στον δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και είναι πλασματικά, με αποκλειστική ευθύνη του Δήμου. Το αίσθημα δικαίου πρέπει να αποκατασταθεί στους ενδιαφερόμενους γονείς, ιδιαίτερα μάλιστα σε εκείνους που δεν μπορούν να καταβάλλουν τα τροφεία και χρειάζονται την αξία τοποθέτησης (voucher )”.

Τέλος, ο κ. Σπανογιάννης, με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα δήλωσε: “Με λυπεί το καθεστώς αδιαφορίας που είδα να επικρατεί σε μια τόσο ευαίσθητη κοινωνική δομή του Δήμου Τυρνάβου, όπως είναι ο Βρεφονηπιακός Σταθμός. Αναμένω την κίνηση του αντιδημάρχου, κ. Τσιόπα, όπως μου υποσχέθηκε στην κατ ιδίαν συνάντηση που είχαμε, ώστε να ακυρώσει τα αποτελέσματα και να καλέσει όλους τους ενδιαφερόμενους για να υποβάλουν αίτηση ξανά, ώστε να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου στους γονείς των παιδιών. ”

Στ. Σπανογιάννης

23/9/18

ΚΑΤΣΑΝΗΣ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google