Η θεατρική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Τυρνάβου στην Κατερίνη

ΤΥΡΝΑΒΟΣ

Στην Κατερίνη και ειδικότερα στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου θα βρεθεί αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη η θεατρική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Τυρνάβου, ώστε να παρουσιάσει το θεατρικό έργο “Η ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ”, συμμετέχοντας στην Διεθνή Νεανική Συνάντηση Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού 2018 με τίτλο “Ολύμπια εν Δίω”.

Οι μαθητές θα αναχωρήσουν αύριο Τετάρτη μαζί με τους υπεύθυνους καθηγητές και θα κατευθυνθούν στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου, έναν υψίστης ιστορικής και πολιτιστικής αξίας αρχαιολογικό χώρο της Ελληνιστικής Περιόδου, όπου και θα παρακολουθήσουν μια θεατρική παράσταση, ενώ λίγο αργότερα θα ξεναγηθούνε στο παρακείμενο Μουσείο με τα θαυμάσια και εξαιρετικής τέχνης ψηφιδωτά.

Την επόμενη ημέρα (Πέμπτη) και ώρα 9:00 π.μ. θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο η θεατρική παράσταση των μαθητών, την οποία και θα παρακολουθήσουν δεκάδες μαθητές των σχολείων της Κατερίνης και του Κορινού, φιλότεχνοι από την περιοχή, καθώς και κάθε ενδιαφερόμενος.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι μαθητές δέχθηκαν την πρόσκληση για να συμμετάσχουν στους Αγώνες Τέχνης, έπειτα από την μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι 4 παραστάσεις που έδωσαν οι μαθητές σε Λάρισα και Τύρναβο (3 στον Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου και 1 στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας), καθώς και λόγω της συμμετοχής τους στους Διεθνείς Αγώνες Τέχνης των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδης στην Θεσσαλονίκη.

image2 e1537303502980 - Η θεατρική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Τυρνάβου στην Κατερίνη

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Οκτώ άνθρωποι –πέντε άνδρες και τρεις γυναίκες– συγκεντρώνονται σε μια εξοχική πανσιόν, στο «Monskwell Manor», που το διευθύνει ένα νεαρό ζευγάρι, η Μόλλυ και ο Τζάιλς Ράλστον. Λίγες μέρες ψυχικής ηρεμίας και ξεγνοιασιάς τους περιμένουν… Τουλάχιστον, έτσι πιστεύουν όλοι. Γρήγορα, όμως, θα διαπιστώσουν πως ανάμεσα τους έχει παρεισφρήσει και ένας στυγερός δολοφόνος, που ήδη έχει σκοτώσει κιόλας κάποιον στο Λονδίνο. Η κυρία Λάιον ήταν το πρώτο του θύμα. Και τώρα, αυτή κιόλας τη στιγμή, ο άνθρωπος αυτός, αργά και μεθοδικά, προετοιμάζει ένα δεύτερο…. Το μακροβιότερο θεατρικό έργο στην ιστορία του παγκόσμιου θεάτρου έρχεται για να παρασύρει το κοινό στον γεμάτο μυστήριο κόσμο του.

image3 e1537303577190 - Η θεατρική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Τυρνάβου στην Κατερίνη

Οι μαθητές που συμμετέχουν (με τη σειρά που εμφανίζονται) είναι οι:

1.Μπέζα Αλεξία

2.Πέρπερας Αλέξανδρος

3.Αρλέτος Θεόδωρος

4.Τριανταφύλλου Δέσποινα

5.Μακαγιός Γεώργιος

6.Γκουλέτσα Αντιγόνη

7.Μπαράκος Κων/νος

8.Κουγιαγκάς Γεώργιος

Βοηθοί:

1.Γκανάτσιου Λυδία-μακιγιάζ

2.Βουλγαράκη Στέλα-μακιγιάζ

3.Δερπάνης Νικόλας-ηλεκτρονικά

4.Μπαράκος Γιάννης-ηλεκτρονικά

5.Πάσιος Ραφαήλ-γενικά καθήκοντα

6.Τζαφέρη Ηλιάνα-ταξιθέτρια

7.Σκάνα Αννίτα-ταξιθέτρια

8.Μπακαής Μανώλης-ταξιθέτης

9.Σάρκου Κλαούντια-υποδοχή

10.Σαπουνά Κατερίνα-υποδοχή

 

Υπεύθυνη καθηγήτρια & σκηνοθεσία

Μπαλάφα Ευγενία

 

Συνεργάτες καθηγητές

Τότσιου Δήμητρα

Κουτσιμανή Τατιάνα

 

Οι μαθητές περιμένουν κάθε ενδιαφερόμενο να παρακολουθήσει την παράσταση…

image1 1 - Η θεατρική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Τυρνάβου στην Κατερίνη

Κοινοποίηση

Θανάσης Κατσάνης
Περί Θανάσης Κατσάνης 12654 Άρθρα
Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2020 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*