11 5 - Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Λάρισα.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα αλλά και κατάνυξη εορτάσθηκε η μεγάλη εορτή της παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Ενδόξων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης Λαρίσης, όπου από το 2002 φυλάσσεται σε περίτεχνη λειψανοθήκη και μέσα σε αργυρό Σταυρό, τεμάχιον του τιμίου Ξύλου από τον Σταυρό του Κυρίου, προς διαρκή ευλογία των πιστών Χριστιανών.

Στην ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού, χοροστάτησε ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος, ο οποίος μίλησε θεολογικά για την χάρη και την δύναμη του τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, ενώ στην συνέχεια εψάλησαν πανηγυρικά οι Χαιρετισμοί του τιμίου Σταυρού ενώπιον του Τιμίου Ξύλου.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σμύρνης κ.Βαρθολομαίος, ο οποίος και εκήρυξε εποικοδομητικώς τον θείο λόγο στο χριστεπώνυμα πλήρωμα.

Στον καταστόλιστο δε Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Λάρισα κατέφθαναν διαρκώς καθ όλη την διάρκεια της ιεράς πανηγύρεως πλήθη πιστών χριστιανών, που υπομονετικά ανέμεναν να προσκυνήσουν τον τίμιο Σταυρό του Κυρίου με το τίμιο Ξύλο, λαμβάνοντας την μεγάλη και ξεχωριστή αυτή ευλογία.

ΛΑΡΙΣΑ

ΛΑΡΙΣΑ

ΛΑΡΙΣΑ

Tim Staurou 2018 11 e1537109613266 - Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Λάρισα.

ΛΑΡΙΣΑ

ΛΑΡΙΣΑ

ΛΑΡΙΣΑ

ΛΑΡΙΣΑ

ΛΑΡΙΣΑ

 

Θανάσης Κατσάνης

Θανάσης Κατσάνης

Blogger - AmpelwnasNews 2011-2016 Tirnavitikanea.com 2016-2018 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com
Follow Me:

Related Posts