Θαύμα: 18χρονος ξύπνησε από κώμα μετά από 1 χρόνο σε Κέντρο Αποθεραπείας της Λάρισας.


Βρέθηκε στη θέση της άτυχης Μυρτούς της Πάρου στο ειδικό κέντρο αποκατάστασης και αποθεραπείας της Λάρισας ο 18χρονος Στέλιος Καμενάκης αλλά μετά από δεκατρείς ολόκληρους μήνες στα νοσοκομεία επέστρεψε γερός και δυνατός στο σπίτι του, στον Κουτσουρά Λασιθίου.

Ο σοβαρός τραυματισμός του σε τροχαίο ατύχημα με μοτοσυκλέτα στον Αθερινόλακκο Κρήτη, το απόγευμα του Σαββάτου 22 Ιουλίου του 2017, ήταν ένα κακό όνειρο που πέρασε, και η οικογένεια του απευθύνει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όσους βοήθησαν με τον οποιονδήποτε τρόπο στο να αποκατασταθεί η υγεία του αγαπημένου τους Στέλιου.

«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και του Βενιζέλειου Ηρακλείου» ανέφερε, ενώ ευχαρίστησε όλους όσοι τον βοήθησαν να σταθεί και πάλι στα πόδια του.

«Εκείνη τη μέρα έφυγα μαζί με τον Στέλιο και έμεινα δίπλα του όλους εκείνους τους δύσκολους μήνες που έδινε τη μάχη να ξανασταθεί όρθιος. Έφυγα μαζί του και γύρισα μαζί του 11 μήνες μετά και ο Στέλιος είναι όρθιος. Συνεχίζει εδώ στο σπίτι μας την αποθεραπεία και κάνει ξανά όνειρα! Τα όνειρα που έκανε πριν τραυματιστεί στον Αθερινόλακκο.

»Στο διάστημα αυτό συγγενείς, φίλοι, γνωστοί και άγνωστοι, μας έδιναν κουράγιο και δύναμη και έκαναν την προσευχή τους, για το παιδί μας. Τους ευχαριστώ όλους πραγματικά» λέει συγκινημένη η μητέρα του Στέλιου, κα Μαίρη Δανδουλάκη – Καμενάκη (ασφαλιστική σύμβουλος).
Η μητέρα του Στέλιου και ο πατέρας του κ. Μανώλης Καμενάκης είχαν πίστη στον Θεό και δεν τα παράτησαν ποτέ. Από την πρώτη στιγμή πίστεψαν ότι ο δυνατός οργανισμός του 17χρονου γιου τους θα ανταποκριθεί, αν και οι γιατροί τούς έλεγαν ότι θα μείνει «φυτό»…

«Η δύναμη δεν προκύπτει από τις νίκες. Οι μάχες που δίνεις είναι που μεγαλώνουν τη δύναμή σου. Όταν αντιμετωπίζεις δυσκολίες και αποφασίζεις να μην παραδοθείς, αυτό είναι δύναμη. Το πίστευα ότι μπορούσε να γίνει καλά και τα καταφέραμε. Ο Στέλιος πέτυχε ένα θαύμα, δίνοντας τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του. Όταν 11 μήνες μετά γυρίσαμε στο Βενιζέλειο και τον είδαν όρθιο, οι εντατικολόγοι και οι νευροχειρουργοί μάς έλεγαν ότι με τον Στέλιο έχει γίνει πραγματικά ένα θαύμα!» προσθέτει η μητέρα του Στέλιου.

Το «μαύρο» απόγευμα της 22ας Ιουλίου 2017

Η 22α Ιουλίου του 2017 ήταν η πιο άτυχη μέρα για την οικογένεια του Μανώλη Καμενάκη. Το πρωί εκείνης της μέρας ο Μανώλης Καμενάκης κήδευε τη γιαγιά του που υπεραγαπούσε και το ίδιο απόγευμα συνόδευε στην τελευταία του κατοικία έναν από τους αγαπημένους του φίλους, τον Γιώργο Αδαμάκη, που έφευγε νεότατος από τη ζωή, νικημένος από τον καρκίνο.

Την ώρα της κηδείας του Γιώργου Αδαμάκη, ανάμεσα στο πλήθος, η σπαραχτική κραυγή της Μαίρης Δανδουλάκη – Καμενάκη στο άκουσμα της είδησης του τραυματισμού του παιδιού της σε τροχαίο στον Αθερινόλακκο επιβεβαίωνε το κακό προαίσθημα που είχε, ότι και κάτι άλλο δυσάρεστο θα συμβεί.

Σύμφωνα με το neakriti κατάφερε όμως να διατηρήσει την ψυχραιμία της, να τρέξει με τον σύζυγό της κοντά στον Στέλιο, να κινητοποιήσει όλους όσους έπρεπε, για να δοθεί οργανωμένα η μάχη της αποκατάστασης και της αποθεραπείας του 18χρονου σήμερα, που θέλει να τελειώσει το σχολείο του και να αναλάβει το συνεργείο του πατέρα του.
Στο Βενιζέλειο ο Στέλιος έμεινε από τις 22 Ιουλίου μέχρι τις 6 Οκτωβρίου. Έπειτα μεταφέρθηκε σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης και αποθεραπείας της Λάρισας, όπου με σωστό πρόγραμμα και καλή διατροφή άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα αισιόδοξα δείγματα ότι θα αποκατασταθεί η υγεία του από τα τέλη του Γενάρη. Η φυσιοθεραπεία, η κινησιοθεραπεία, η λογοθεραπεία, οι ασκήσεις στην πισίνα, η εργοθεραπεία και οι βιταμίνες με την ειδική διατροφή που έκανε ο Στέλιος, ο οποίος έδειχνε αποφασισμένος να συνεργαστεί και να παλέψει για να γίνει καλά, έφεραν γρήγορα πολύ καλά αποτελέσματα.

«Σήμερα ο Στέλιος είναι στο σπίτι μας και είναι όρθιος. Αυτοεξυπηρετείται και συνεχίζει το πρόγραμμα της πλήρους αποκατάστασής του. Η ομιλία του έχει αρχίσει να επανέρχεται και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι χρειάζεται για να γίνει 100% καλά. Θέλω να πω τέλος, σε όσους αντιμετωπίζουν ανάλογες περιπέτειες, να μην το βάζουν κάτω και να έχουν πίστη στον Θεό» λέει η μητέρα του Στέλιου.

Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός πολυτραυματίας τότε έμεινε 2,5 μήνες σε κώμα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Όταν ξύπνησε στις αρχές Οκτωβρίου του 2017 και άρχισε να αντιδρά στα εξωτερικά ερεθίσματα, οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να μεταφερθεί σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης και αποθεραπείας.

Τον Γενάρη του 2018 άρχισε να γνωρίζει τους γονείς του, οι οποίοι δεν έφυγαν ούτε μια στιγμή από κοντά του.

ΠΗΓΗ: nassosblog.gr

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google