Ισχυρή χαλαζόπτωση σε περιοχές του Δήμου Φαρκαδόνας.


Προκάλεσε ζημιές σε καλλιέργειες με βαμβάκι, καλαμπόκι, όπως και σε θερμοκήπια μιας και τα φαινόμενα συνοδευόταν από ισχυρό άνεμο
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το απόγευμα του Σαββάτου περιοχές του Δήμου Φαρκαδόνας είχαν καταστροφικές συνέπειες για μεγάλο μέρος καλλιεργούμενων εκτάσεων στα δυτικά του Δήμου.

Συγκεκριμένα λίγο μετά τις 6:30 το απόγευμα του Σαββάτου σημειώθηκε ισχυρή χαλαζόπτωση στην Νομή, προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές σε καλλιέργειες με βαμβάκι, καλαμπόκι και θερμοκηπιακά. Η χαλαζόπτωση διήρκησε αρκετά λεπτά της ώρας και συνοδευόταν από ισχυρό άνεμο, προκαλώντας ζημιές σε θερμοκήπια.

Λίγο μετά την εκτόνωση του φαινομένου οι αγρότες επισκεπτόμενοι τις καλλιέργειες δεν μπορούσαν να πιστέψουν το μέγεθος της καταστροφής, λίγο πριν την συλλογή των προϊόντων από τα χωράφια τους.

Νωρίς το βράδυ του Σαββάτου έντονα υπήρξαν τα φαινόμενα και στην Πηνειάδα. Ισχυρότατοι άνεμοι κατέστρεψαν τα πάντα στο πέρασμα τους εντός του χωριού, ξερίζωσαν και έσπασαν δέντρα, ενώ προκάλεσαν μικροζημιές εντός του οικισμού. Λίγο αργότερα ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε το χωριό αλλά και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Μέχρι στιγμής οι αγρότες λόγω του σκότους δεν ήταν εφικτό να εντοπίσουν ζημιές σε καλλιέργειες κάτι που θα συμβεί την Κυριακή με το πρώτο φως της ημέρας.

 

Πηγή: krinitrikalon.gr
κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας