Χιλιάδες διαδηλωτές είπαν «όχι» στο ξεπούλημα της Μακεδονίας έξω από τη ΔΕΘ

τυρναβος
μακεδονια

Χιλιάδες είναι οι διαδηλωτές που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, τόσο στο Λευκό Πύργο, όσο και το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

anigif ambelon rizoulis - Χιλιάδες διαδηλωτές είπαν «όχι» στο ξεπούλημα της Μακεδονίας έξω από τη ΔΕΘ

Με συνθήματα, όπως «όχι στο ξεπούλημα της Μακεδονίας», «Ελλάς Ελλάς Μακεδονία» και «Κάτω τα χέρια από την Μακεδονία» διαδήλωσαν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να προσεγγίσει το Βελλίδειο συνεδρίακο κέντρο αλλά σταμάτησε στην πλατεία ΧΑΝΘ από το φραγμό που είχαν στήσει κλούβες των ΜΑΤ. Μετά το αστυνομικό μπλόκο επέστρεψαν στον Λευκό Πύργο όπου έψαλαν τον εθνικό ύμνο.

Κρατώντας ελληνικές σημαίες και πανό με μηνύματα όπως «Μακεδονία, Γη Ελληνική» και παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, τα κάγκελα και τους φραγμούς από κλούβες των ΜΑΤ, πολίτες από τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, φώναξαν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας σε μια συγκέντρωση στην οποία δεν υπήρξαν κεντρικές ομιλίες αλλά μόνο τραγούδια και συνθήματα.

makedonia 500 1 - Χιλιάδες διαδηλωτές είπαν «όχι» στο ξεπούλημα της Μακεδονίας έξω από τη ΔΕΘ

sulal 500 - Χιλιάδες διαδηλωτές είπαν «όχι» στο ξεπούλημα της Μακεδονίας έξω από τη ΔΕΘ

Πηγή: eleftherostypos.gr

Θανάσης Κατσάνης
Περί Θανάσης Κατσάνης 14693 Άρθρα
Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2020 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*