18η Γιορτή Αμυγδάλου στο Συκούριο


Με μεράκι και προσωπική δουλειά τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών περιοχής Συκουρίου συνδιοργανώνουν και φέτος για 18η χρονιά μαζί με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας τον Δήμο Τεμπών -(ΔΟΠΑΠΕΠ) & την Δημοτική Κοινότητα Συκουρίου την 18η Γιορτή Αμυγδάλου 2018 .
Η κεντρική εκδήλωση της γιορτής έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου.
Την φετινή χρονιά η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην τοποθεσία Μύλοι Συκουρίου στο προαύλιο  χώρο του Λαογραφικού μουσείου Συκουρίου «Ιωάννης Πράππας».
Αναλυτικά το πρόγραμμα των  εκδηλώσεων έχει ως εξής :
Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018  :
(έναρξη κεντρικής εκδήλωσης και χαιρετισμός επισήμων στις 08:30 το βράδυ).
Διαγωνισμό γευσιγνωσίας ,προσφορά αμυγδαλολιχουδιών,δρώμενα και χορό απο τα χορευτικά του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Μανιάρειου Σχολής Αμπελακίων και του Μορφωτικού Συλλόγου Γόννων -Λαογραφικού μουσείου Γόννων .
Θα ακολουθήσει δημοτικό – λαϊκό γλέντι για όλους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στους παρευρισκόμενους θα προσφερθούν αμυγδαλολιχουδιές.

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 :
Ημερίδα για το αμύγδαλο στη Δημοτική βιβλιοθήκη Συκουρίου στις 11:00 πμ.
Με ομιλητές τον καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ.Δημήτρη Κουρέτα,τον καθηγητή δενδροκομίας ΤΕΙ Θεσσαλίας κ.Αλέξανδρου Παπαχατζή,τον γεωπόνο του Δήμου Τεμπών κ.Σπυρίδων Μπετχαβέ και τέλος του Προέδρου και Διευθύνων Συμβούλου της εταιρίας Αγροτικής Ανάπτυξης Α.Ε κ.Κωνσταντίνου Μπλιάτσου .
Πρόκειται για μια εκδήλωση που στόχο έχει την προβολή και ανάδειξη παραδοσιακών προϊόντων της περιοχής και τη μετάδοση αυτής της παραδοσιακής τέχνης στις νεότερες γενιές. Η εκδήλωση θα έχει μια παραδοσιακή χροιά που αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον των κατοίκων της περιοχής και τουριστών.
Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας  ο Δήμος Τεμπών -ΔΟΠΑΠΕΠ ,η Δημοτική
Κοινότητα Συκουρίου και ο Σύλλογος Γυναικών περιοχής Συκουρίου .

ΚΑΤΣΑΝΗΣ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google