Λάρισα: Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ για τη διαρροή φυσικού αερίου


Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ ενημερώνει σχετικά με το περιστατικό διαρροής φυσικού αερίου σε περιοχή της  Λάρισας:

 

«Την Τετάρτη 05/09/2018 και ώρα 3:31 μ.μ. κατόπιν εργασιών που πραγματοποιούνταν από εργοληπτική εταιρεία της ΔΕΥΑΛ, σημειώθηκε βλάβη σε αγωγό φυσικού αερίου χαμηλής πίεσης στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη και Γαλάτη στη πόλη της Λάρισας.

Κινητοποιήθηκε άμεσα η υπηρεσία Διαχείρισης Δικτύου και Άμεσης Επέμβασης της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) όπου με το αρμόδιο τεχνικό προσωπικό πραγματοποιήθηκε διακοπή της παροχής φυσικού αερίου στη περιοχή και παράλληλα έναρξη των εργασιών αποκατάστασης.

Από τις πρώτες στιγμές του συμβάντος και χάρη στη γρήγορη ανταπόκριση της ΕΔΑ ΘΕΣΣ επιτεύχθηκε ο πλήρης έλεγχος του συμβάντος. Τα συνεργεία της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) εργάστηκαν πυρετωδώς ούτως ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος του αγωγού.

Οι παροχές των καταναλωτών στην περιοχή, διακόπηκαν για το διάστημα που πραγματοποιούνταν οι εργασίες αποκατάστασης και επανατροφοδοτήθηκαν επιτυχώς μετά το πέρας αυτών.

Η Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) βρίσκεται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών με εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό καθώς και με ενεργό τηλεφωνικό κέντρο 24ώρου βάσεως που λειτουργεί στον αριθμό 10302, ενώ έχει προσομοιώσει κατά το παρελθόν σε ασκήσεις ετοιμότητας πληθώρα ανάλογων περιστατικών ώστε να ανταποκρίνεται επιχειρησιακά με το βέλτιστο δυνατό τρόπο στις πραγματικές συνθήκες».

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google